• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Spaghetti Bolognese Recept

Ontzettend lekker, authentiek en uiterst makkelijk spaghetti bolognese recept van Italiaanse chef Antonio Carluccio.

U bent hier: OnsKookboek.be>>17 Simpele Pasta Recepten: want 'n bord pasta smaakt altijd!>>Spaghetti Bolognese Recept

1 Reactie

Authentiek, ontzettend lekker en uiterst makkelijk spaghetti bolognese recept van Italiaanse chef Antonio Carluccio.

Spaghetti bolognese is een Italiaans recept uitgevonden door Italiaanse chef-koks buiten Italië in de jaren 60, met veel look en "Italiaanse kruiden", geserveerd met spaghetti.

Het echte recept voor spaghetti bolognese uit de Noord-Italiaanse stad Bologna wordt gemaakt met vlees, uien, wijn, een beetje tomatenpuree en groenten. Het wordt bovendien geserveerd met tagliatelle, liefst van 8mm breedte: de ideale pasta om de saus beter op te slorpen. Italië kent 600 verschillende vormen van pasta, elk geschikt voor een bepaald soort saus.

Het geheim van een lekkere spaghetti bolognese saus bestaat erin de saus enkele uren op een laag vuur te laten sudderen zodat de smaken samenkomen en de saus dikker wordt.

Antonio Carluccio voeg wat witte wijn toe (er is reeds genoeg rode kleur van de tomatenpuree, dus een rode wijn is niet nodig). Melk toevoegen is niet nodig, alhoewel je vele spaghetti bolognese recepten kan vinden die zweren bij melk. Het zeer lang sudderen maakt de melk echter overbodig.

Uiteindelijk wordt de tagliatelle in de saus gedaan en bestrooid met wat parmezaanse kaas, dus niet de spaghetti serveren in een bord en dan rijkelijk overgieten met de saus.

Ingrediënten voor spaghetti bolognese met groenten voor 4 personen

  • 500 gram verse tagliatelle of 400 gram gedroogde tagliatelle
  • 60 gram geraspte, parmezaanse kaas

Voor de spaghetti bolognese saus:

  • 55 gram boter
  • 55 gram gemalen prosciutto vet of 55 gram pancetta
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 stengel fijngehakte bleekselderij
  • 1 grote fijngesneden wortel
  • 100 gram gehakt mager varkensvlees
  • 100 gram mager kalfsgehakt of rundsgehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • een beetje runds-of kippenbouillon
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • indien gewenst (Antonio Carluccio doet dit niet) enkele teentjes knoflook:
    het vlies verwijderd, geef er eventueel een klop op maar verlies geen tijd
    om de teentjes in stukjes te snijden
  • peper en zout

Spaghetti bolognese maken

Spaghetti Bolognese Recept

  1. Verhit een grote pan en verwarm hierin de boter.
  2. Doe er het prosciutto vet of de pancetta bij, alsook de wortel, selderij en ui, en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg het gehakte vlees toe en roer om met een houten lepel om het gehakt in kleinere stukjes te breken.
  4. Laat een 15tal minuten koken tot het vlees bruint.
  5. Voeg de wijn toe en laat enkele minuten borrelen zodat de alcohol vervliegt.
  6. Voeg een klein beetje bouillon toe, zodat het mengsel niet aan de pan gaat plakken.
  7. Roer er de tomatenpuree onder, – indien gewenst de knoflookteentjes –
    en nog enkele eetlepels bouillon.
  8. Laat anderhalf uur sudderen en voeg meer bouillon toe als de saus uitdroogt.
  9. Voeg opnieuw wat bouillon toe totdat de saus de juiste consistentie heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de tagliatelle in kokend gezouten water beetgaar (al dente), laat uitlekken en meng onder de spaghetti bolognese saus. Dit recept wordt geserveerd met parmezaanse kaas.

Filed Under: 17 Simpele Pasta Recepten: want 'n bord pasta smaakt altijd!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. Kazonga Wuz Here zegt

    juni 15, 2014 at 12:32 pm

    Een link naar het originele artikel (dus: bronvermelding) is wel zo chique:

    http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1244297/ANTONIO-CARLUCCIO-The-secret-perfect-Spag-Bol-Dont-let-Brit-cook-it.html

    M.vr. groet ;)

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer