Volg dit makkelijk en lekker recept zodat ook jij de perfecte biefstuk kan bakken.
Waar je op moet letter is de keuze van je pan: kies geen Tefalpan maar wel een kleefpan, zodat je van de aanbaksels een lekkere saus kan maken.
Kies een pan waar de stukken vlees net in passen. Heb je een grote pan met bijvoorbeeld maar 1 stuk vlees, dan gaat de boter rondom de biefstuk verbranden, wat niet alleen een slechte smaak geeft aan de saus, het is bovendien ook flink ongezond.
De temperatuur van de pan is belangrijk, zeker erop letten dat na het dichtschroeien van de pan, de boter niet te heet wordt. Voeg desnoods koude boter uit de ijskast toe om de boter in de pan af te koelen en zet natuurlijk het vuur lager.
Zorg er steeds voor dat je je biefstuk aan het bakken bent en niet aan het koken, dit kan je op het gehoor: de pan moet je horen sissen als je het vlees er in legt. het koude vlees doet de temperatuur van de pan dalen, dus zorg ervoor dat de pan blijft sissen. Begint het te borrelen, dan staat de pan te koud en moet je meer gas geven. Allemaal makkelijk op een gasvuur, heel moeilijk op een elektrisch kookfornuis dat traag reageert als je de knop omdraait.
Ingredienten
- geplette, zwarte peperkorrels
- zeezout
- 4 biefstukken
- 150 gram hoeveboter
- 1 eetlepel cognac
- 3,5 dl witte wijn
Hoe bak je een biefstuk met lekkere saus
- Strooi de vers geplette, zwarte peper en zout over het vlees en druk goed aan.
- Doe de boter in een Inox pan (geen Tefalpan) en wacht tot de boter begint te schuimen.
- Schroei het vlees snel aan beide kanten dicht.
- zet nu het vuur lager en bak het vlees in acht minuten bruin en gaar, vraag je slager om raad voor de exacte gaartijd voor de voor jou gewenste cuisson.
- Neem het vlees uit de pan, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
- Blus de pan met de witte wijn en schraap de aanbaksels los.
- Warm in een sauspannetje de cognac op, steek aan en giet over de wijnsaus
- Giet de saus over de biefstukken en serveer.
Een reactie achterlaten