Makkelijk recept om rosbief te bereiden zodat je met weinig ingrediënten snel en goedkoop kan genieten van sappige sneden rundsvlees met lekkere saus.
Dit gerecht serveer je gewoon met kleine, gekookte aardappels en zelf gemaakte kruidenboter: door boter te mengen met fijn gesneden peterselieblaadjes.
Braad tips:
- Braadtijd van 1 kilogram rundsvlees in de oven: 1 kwartier op 250 graden en daarna 30 tot 40 minuten op 180 graden, al naargelang je het vlees binnenin rood of gaar wil: vraag uw slager om raad en reken voor elke halve kilo extra 15 minuten braadtijd.
- Je kan het vlees dichtschroeien in een pan of in de oven. In het laatste geval er wel op letten dat je oven heel heet moet zijn (250 tot 300 graden: hoe heter je oven, hoe sneller het vlees dichtschroeit en de lekkere vleesjus binnenin het vlees bewaard blijft)
- Laat na het braden het vlees 5 tot 15 minuten rusten alvorens aan te snijden. Dit geeft de warmte de tijd om dieper binnenin het vlees te dringen zodat ook het midden van het gebraad gaar wordt.
Rosbief recept
- 1 rosbief van 800 gram, de pezen en het vet laten verwijderen
- een scheutje olie om te bakken
- vers gemalen peper en zout
- 50 gram melkerijboter
- 100 ml droge, witte wijn
- 200ml slagroom
- 1 vers takje dragon voor de garnering
Rosbief klaarmaken
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Kruid het stuk vlees met flink wat vers gemalen peper en wat zout.
- Smelt de melkerijboter in een ovenbestendige pan, giet er een scheutje olie om te bakken bij zodat je de boter goed heet kan laten worden en bruin het vlees langs alle kanten.
- Zet het vlees met de pan in de oven en laat een 20 of 25 minuten braden: om de 10 minuten met het braadvocht bedruipen.
- Haal het gebraden vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Zet de pan op het vuur en blus met de witte wijn. Schraap de bakresten los met een houten lepel en breng het braadvocht aan de kook.
- Giet er dan de room bij, roer goed om, proef en kruid verder af met peper en zout naar smaak.
- Snijd de rosbief in dunne sneden, giet er de saus over of zet de saus in een sauspannetje bij op tafel en serveer.
Een reactie achterlaten