• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Rosbief maken

Makkelijk en lekker recept om rosbief te maken in de oven, zodat je met weinig werk een lekker stuk chateaubriand kan serveren met snel klare mosterdsaus.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Rosbief maken

Laat een Reactie achter

Makkelijk en lekker recept om rosbief te maken in de oven, zodat je met weinig werk een lekker stuk chateaubriand kan serveren met snel klare mosterdsaus.

Recept voor 8 personen, klaar in anderhalf uur.

De rosbief wordt geroosterd in een lekker korstje van mosterd, verse peterselie, verse kervel (of uit de diepvries) en gedroogde dragon. Dit maakt een heerlijke saus met de vleessappen en wat boter, zeer lekker om te serveren met kroketten.

Rosbief oven recept

  • 1kg rosbief (chateaubriand)
  • olie (1 eetlepel of wat meer) om het vlees en de braadslede in te vetten (olie om te bakken)
  • peper en zout

Voor de korst rondom het vlees:

  • 2 eetlepels mosterd van Devos-Lemmens
  • 2 eetlepels zeer fijngesneden peterselie
  • 1 busseltje verse kervel of uit de diepvries: fijngesneden
  • 1/4 koffielepel droge dragonkruiden

Voor tijdens het bakken:

  • 150 ml droge, rode wijn

Voor de saus van de vleesjus:

  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels boter

Bijgerechten:

  • kroketten
  • asperges of prinsessenbonen

Hoe rosbief maken

  1. Oven voorverwarmen op 250 graden.
  2. Dep het vlees droog en wrijf goed in met de olie, leg in een met olie ingevette, vuurvaste ovenschotel of braadpan of braadslee
  3. Laat het vlees een 20 tot 25tal minuten bruinen op 250 graden.
  4. Meng ondertussen de verse, fijngehakte kruiden met de dragon en de mosterd.
  5. Bestrijk na 20 tot 25 minuten braden het vlees met het mosterdmengsel.
  6. Giet 100 ml wijn over het vlees, zet de oven lager en laat een 35 tal minuten verder garen op 175 graden. Bedruip regelmatig het vlees met de vleesjus of met de rest van de wijn.
  7. Na 35 minuten zet je de oven uit, haal je het vlees uit de braadslede of ovenschotel, leg op een andere ovenschotel, kruid het vlees met peper en zout en laat 10 minuten rusten in de oven.
  8. Blus de eerste ovenschotel met water, schraap de aanbaksels los en smelt er de 2 eetlepels boter in. Doe door een zeef als je vind dat er te grote stukken rondzweven.
  9. Serveer je rosbief met de saus, kroketten en groenten.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!