Makkelijk en lekker recept om rosbief te maken in de oven, zodat je met weinig werk een lekker stuk chateaubriand kan serveren met snel klare mosterdsaus.
Recept voor 8 personen, klaar in anderhalf uur.
De rosbief wordt geroosterd in een lekker korstje van mosterd, verse peterselie, verse kervel (of uit de diepvries) en gedroogde dragon. Dit maakt een heerlijke saus met de vleessappen en wat boter, zeer lekker om te serveren met kroketten.
Rosbief oven recept
- 1kg rosbief (chateaubriand)
- olie (1 eetlepel of wat meer) om het vlees en de braadslede in te vetten (olie om te bakken)
- peper en zout
Voor de korst rondom het vlees:
- 2 eetlepels mosterd van Devos-Lemmens
- 2 eetlepels zeer fijngesneden peterselie
- 1 busseltje verse kervel of uit de diepvries: fijngesneden
- 1/4 koffielepel droge dragonkruiden
Voor tijdens het bakken:
- 150 ml droge, rode wijn
Voor de saus van de vleesjus:
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels boter
Bijgerechten:
- kroketten
- asperges of prinsessenbonen
Hoe rosbief maken
- Oven voorverwarmen op 250 graden.
- Dep het vlees droog en wrijf goed in met de olie, leg in een met olie ingevette, vuurvaste ovenschotel of braadpan of braadslee
- Laat het vlees een 20 tot 25tal minuten bruinen op 250 graden.
- Meng ondertussen de verse, fijngehakte kruiden met de dragon en de mosterd.
- Bestrijk na 20 tot 25 minuten braden het vlees met het mosterdmengsel.
- Giet 100 ml wijn over het vlees, zet de oven lager en laat een 35 tal minuten verder garen op 175 graden. Bedruip regelmatig het vlees met de vleesjus of met de rest van de wijn.
- Na 35 minuten zet je de oven uit, haal je het vlees uit de braadslede of ovenschotel, leg op een andere ovenschotel, kruid het vlees met peper en zout en laat 10 minuten rusten in de oven.
- Blus de eerste ovenschotel met water, schraap de aanbaksels los en smelt er de 2 eetlepels boter in. Doe door een zeef als je vind dat er te grote stukken rondzweven.
- Serveer je rosbief met de saus, kroketten en groenten.
Een reactie achterlaten