• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Varkensgebraad – Lekker uit de oven, met heerlijk saus

Lekker varkensgebraad recept met makkelijke citroensaus van de vleesjus zodat je op korte tijd kan genieten van gekookte aardappels met saus en varkensvlees.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Varkensgebraad – Lekker uit de oven, met heerlijk saus

Laat een Reactie achter

Lekker varkensgebraad recept met makkelijke citroensaus van de vleesjus…

Zodat je op korte tijd kan genieten van gekookte aardappels met saus en varkensvlees.

Varkensgebraad klaarmaken

Tips en Weetjes

Mignonette of mignongebraad is “edel en mager varkensgebraad”. De mignon wordt versneden uit het rugstuk en wordt ontdaan van alle vet en vliezen. Het is een ideaal stuk vlees voor wie licht en mager wil eten.

Een snel klaar varkensgebraad met ui, citroenschil en laurier (en rozemarijn indien gewenst) in de oven. Geserveerd met een saus van het vleesnat, citroen, wijn en suiker. Dit gerecht smaakt heerlijk met gekookte aardappelen en voor zij die het lusten: gestoofde andijvie.

We gebruiken onderaan het woord “deglaceren” van de pan. De aromatische aanbaksels blussen met fumet, bouillon, water of wijn (madeira, porto, witte wijn)… En daarna onder verwarmen losroeren van de panbodem. Hiermee de saus bereiden.

 

Varkensgebraad - Lekker uit de oven, met heerlijk saus

https://www.onskookboek.be
Lekker varkensgebraad recept met makkelijke citroensaus van de vleesjus: zodat je op korte tijd kan genieten van gekookte aardappels met saus en varkensvlees.
4.60 from 5 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 15 minutes mins
Kook Tijd 30 minutes mins
Totaal 45 minutes mins
Gerecht Vlees
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

Voor de ovenschotel

  • 750 gram mignongebraad
  • peper en zout
  • 100 gram hoeveboter
  • 2 citroenen
  • 1 laurierblad
  • 1 fijngehakte ui

Voor de saus:

  • 2 citroenen
  • 200 ml witte wijn
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 190 graden.
  • Kruid het gebraad aan alle kanten met peper en zout.
  • Verwarm de hoeveboter in hete pan die daarna in de oven kan en schroei het gebraad aan alle kanten dicht.
  • Schil 2 citroenen, snijd in fijne sneden en leg dakpansgewijs bovenop het gebraad.
  • Opbinden met keukengaren, in de braadpan leggen met de fijngesneden ajuin en het laurierblad en zo 20 minuten laten braden in je oven.
  • Haal na het braden het vlees uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en houd warm..
  • Pers de 2 andere citroenen uit en deglaceer hiermee de pan. Voeg de witte wijn en de suiker toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Zeef, proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Verwijderen het keukengaren, snijd het varkensgebraad in sneden en serveer met de citroensaus.
Keyword Oven
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!