Lekker varkensgebraad recept met makkelijke citroensaus van de vleesjus…
Zodat je op korte tijd kan genieten van gekookte aardappels met saus en varkensvlees.
Tips en Weetjes
Mignonette of mignongebraad is “edel en mager varkensgebraad”. De mignon wordt versneden uit het rugstuk en wordt ontdaan van alle vet en vliezen. Het is een ideaal stuk vlees voor wie licht en mager wil eten.
Een snel klaar varkensgebraad met ui, citroenschil en laurier (en rozemarijn indien gewenst) in de oven. Geserveerd met een saus van het vleesnat, citroen, wijn en suiker. Dit gerecht smaakt heerlijk met gekookte aardappelen en voor zij die het lusten: gestoofde andijvie.
We gebruiken onderaan het woord “deglaceren” van de pan. De aromatische aanbaksels blussen met fumet, bouillon, water of wijn (madeira, porto, witte wijn)… En daarna onder verwarmen losroeren van de panbodem. Hiermee de saus bereiden.

Varkensgebraad - Lekker uit de oven, met heerlijk saus
Ingrediënten
Voor de ovenschotel
- 750 gram mignongebraad
- peper en zout
- 100 gram hoeveboter
- 2 citroenen
- 1 laurierblad
- 1 fijngehakte ui
Voor de saus:
- 2 citroenen
- 200 ml witte wijn
- 1 eetlepel fijne suiker
- peper en zout
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 190 graden.
- Kruid het gebraad aan alle kanten met peper en zout.
- Verwarm de hoeveboter in hete pan die daarna in de oven kan en schroei het gebraad aan alle kanten dicht.
- Schil 2 citroenen, snijd in fijne sneden en leg dakpansgewijs bovenop het gebraad.
- Opbinden met keukengaren, in de braadpan leggen met de fijngesneden ajuin en het laurierblad en zo 20 minuten laten braden in je oven.
- Haal na het braden het vlees uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en houd warm..
- Pers de 2 andere citroenen uit en deglaceer hiermee de pan. Voeg de witte wijn en de suiker toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
- Zeef, proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Verwijderen het keukengaren, snijd het varkensgebraad in sneden en serveer met de citroensaus.
Een reactie achterlaten