Makkelijk zeer lekker recept om varkensgebraad in de oven te maken…
Zodat je ‘t lekker kan serveren met kroketten en ‘n snelle roomsaus.
Tip: maak er tegelijk gepofte aardappel bij: geen schilwerk, wel lekker!
Tips en Weetjes
TIP! Niet schillen en gewoon bij in de oven: lekker makkelijk recept voor gepofte aardappel, zodat je zal genieten van goudbruin krokante aardappels. Vermits we het vlees niet eerst gaan dichtschroeien in een pan, moeten we dit doen in de oven. Begin daarom met de oven op 260 graden voor te verwarmen. Beboter het gebraad en laat het een kwartier braden in de oven op hoge temperatuur. Geef zo het vlees een bruine korst. Draai dan de oven lager (180 tot 200 graden).
- Je gaat eerst het gebraad een nachtje marineren. Dan braden op een bodempje van mosterd. Ondertussen maak je een lekkere saus van de marinade.
- Vermits je oven aanstaat, maak je er snel gepofte aardappels bij. Zo hoef je de aardappels niet te schillen! Bovendien geen extra kookpot afwassen en heb je alavst de aardappels en het vlees samen klaar.

Lekker gemarineerd varkensgebraad in de oven - Makkelijk!
Makkelijk zeer lekker recept om varkensgebraad in de oven te maken, zodat je 't lekker kan serveren met kroketten en 'n snelle roomsaus. Tip: gepofte aardappel.
Ingrediënten
Voor het marineren:
- 1/2 fles Riesling wijn
- peper en zout
- 1 ajuin
- 1 kruidenbuiltje
Voor het braden:
- 1 varkensgebraad van de rug van ongeveer 1 kg
- peper en zout
- 50 gram melkerijboter op kamertemperatuur
- 3 eetlepels mosterd
- 1 knoflookteentje
- 1 sjalotje
- 1 eetlepels verse fijngesneden peterselieblaadjes
- extra boter om de ovenschotel in te vetten
- 2 eetlepels water voor als je de temperatuur van de oven lager draait na 15 minuten
Voor de saus:
- een klontje melkerijboter
- 2 sjalotjes
- 100 ml Riesling wijn
- 200 ml slagroom
- peper en zout en kappertjes indien gewenst
- 2 eetlepels verse fijngesneden peterselieblaadjes
Bereiding
- Begin met het vlees te marineren. Kruid het gebraad met peper en zout, leg in een schotel, giet er een halve fles wijn bij, voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden uit het kruidenbuiltje toe. Dek af en laat een nachtje marineren in de ijskast (draai het vlees zo nu en dan om).
- De volgende dag verwarm je de oven voor op 250 graden.
- Haal het gebraad uit de marinade, laat uitlekken en dep verder droog.
- Roer de mosterd door de boter. Roer er dan het geplette knoflookteentje door, 1 eetlepel fijngesneden peterselie en 1 fijngesneden sjalotje.
- Smeer de kruidenboter over het ganse stuk vlees, leg in de ovenschotel en laat een kwartier bruinen op 250 graden.
- Draai de temperatuur tot 180 graden, open de oven, doe 2 eetlepels water bij in de ovenschotel, sluit de oven en laat het gebraad 3 kwartier verder garen.
- minuten voor het einde van de braadtijd van het vlees maak je de saus: smelt boter in een pan en stoof er op een laag vuurtje de 2 andere fijngesneden sjalotjes in tot ze glazig zijn.
- Blus de pan met 100 ml wijn, roer er dan de room bij en 1 eetlepel mosterd en laat zachtjes sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout en werk af met de 2 overige eetlepels fijngesneden peterselieblaadjes.
- Neem he varkensgebraad uit de oven, laat een 5tal minuten rusten, snijd in dunne schijfjes en serveer er de saus apart bij.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Een reactie achterlaten