• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Varkensgebraad in de oven

Makkelijk en zeer lekker recept om varkensgebraad in de oven te bereiden zodat je het lekker kan serveren met kroketten en een snelle roomsaus.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Varkensgebraad in de oven

Laat een Reactie achter

Makkelijk en zeer lekker recept om varkensgebraad in de oven te bereiden zodat je het lekker kan serveren met kroketten en een snelle roomsaus.

Vermits we het vlees niet eerst gaan dichtschroeien in een pan, moeten we dit doen in de oven. Begin daarom met de oven op 260 graden voor te verwarmen, beboter het gebraad en laat het een kwartier braden in de oven op hoge temperatuur zodat het vlees een bruine korst krijgt. Draai dan de oven lager (180 tot 200 graden).

Je gaat eerst het gebraad een nachtje marineren, dan braden op een bodempje van mosterd en ondertussen maak je een lekkere saus van de marinade.

Vermits je oven aanstaat, maak je er snel gepofte aardappels bij: hoef je de aardappels niet te schillen, geen extra kookpot afwassen en heb je alavst de aardappels en het vlees klaar.

Gepofte aardappel
TIP! Niet schillen en gewoon bij in de oven: lekker makkelijk recept voor gepofte aardappel, zodat je zal genieten van goudbruin krokante aardappels.

Varkensgebraad recept

Voor het marineren:

  • 1/2 fles Riesling wijn
  • peper en zout
  • 1 ajuin
  • 1 kruidenbuiltje

Voor het braden:

  • 1 varkensgebraad (van de rug) van ongeveer 1 kg
  • peper en zout
  • 50 gram melkerijboter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 knoflookteentje
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepels verse, fijngesneden peterselieblaadjes
  • extra boter om de ovenschotel in te vetten
  • 2 eetlepels water voor als je de temperatuur van de oven lager draait (na 15 minuten)

Voor de saus:

  • een klontje melkerijboter
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml Riesling wijn
  • 200 ml slagroom
  • peper en zout en kappertjes indien gewenst
  • 2 eetlepels verse, fijngesneden peterselieblaadjes

Varkensgebraad

Hoe gemarineerd varkensgebraad maken in de oven

  1. Begin met het vlees te marineren: kruid het gebraad met peper en zout, leg in een schotel, giet er een halve fles wijn bij, voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden uit het kruidenbuiltje toe, dek af en laat een nachtje marineren in de ijskast (draai het vlees zo nu en dan om).
  2. De volgende dag verwarm je de oven voor op 250 graden.
  3. Haal het gebraad uit de marinade, laat uitlekken en dep verder droog.
  4. Roer de mosterd door de boter. Roer er dan het geplette knoflookteentje door, 1 eetlepel fijngesneden peterselie en 1 fijngesneden sjalotje.
  5. Smeer de kruidenboter over het ganse stuk vlees, leg in de ovenschotel en laat een kwartier bruinen op 250 graden.
  6. Draai de temperatuur tot 180 graden, open de oven, doe 2 eetlepels water bij in de ovenschotel, sluit de oven en laat het gebraad 3 kwartier verder garen.
  7. 15 minuten voor het einde van de braadtijd van het vlees maak je de saus: smelt boter in een pan en stoof er op een laag vuurtje de 2 andere fijngesneden sjalotjes in tot ze glazig zijn.
  8. Blus de pan met 100 ml wijn, roer er dan de room bij en 1 eetlepel mosterd en laat zachtjes sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout en werk af met de 2 overige eetlepels fijngesneden peterselieblaadjes.
  9. Neem he varkensgebraad uit de oven, laat een 5tal minuten rusten, snijd in dunne schijfjes en serveer er de saus apart bij.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!