Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Raita

June 23, 2016 door Ons Kookboek

Lekker verfrissende raita maken doe je met dit echt Indisch recept, zodat je zal genieten van een lekkere salade of dip voor bij de BBQ of Indische gerechten.

Zo nu en dan rijden we hier een uurtje verder om Indisch te gaan eten tijdens het lunchuur. Voor een 5tal euro geeft Kumar je een ganse schotel met allerhande kleine, Indische hapjes: zoveel dat je het meestal niet allemaal op krijgt. Niet erg, want ze pakken het graag in, en je hoeft er hier niet bij te zeggen dat het “voor de hond zou zijn”. In Maleisië is elk restaurant ervan bewust dat er beter geen eten verloren gaat.

Raita maken

Kip curry

Echte Indisch Curry Recept!

Een van die hapjes is een potje met komkommer en andere kleingesneden ‘groentetjes’ in een yoghurtsausje: tadaa raita!

Het smaakt elke keer weer net iets anders – maar altijd lekker – omdat je er naar believen verse en gekookte groenten kan aan toevoegen.

Het eindresultaat is altijd verfrissend, zodat het hete curries kan compenseren.

Verfrissend: dus ook ideaal voor op een hete, zomerse dag.

Currysaus

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor currysaus? Ga dan aan de slag met dit smaakvol recept met verse groenten en appel.

Wil je er echt werk van maken?

Dan kan je je yoghurt eerst laten uitlekken in een kaasdoek: zo heb je een dikkere yoghurt (“hangop”) waar je dan weer makkelijk een ganse tomaat met zaadjes kan in fijn snijden zonder dat je dip te waterachtig wordt.

Verder moet je ook wel enkele kruiden toevoegen: klassiek zijn dat verse muntblaadjes, koriander (verse blaadjes of gedroogd korianderpoeder), geroosterde komijnzaadjes daarna tot poeder gemalen, verse rode peper of cayennepoeder, een kruidenmasala met gedroogde mango…, wat je maar kan bedenken dat lekker is.

Smakelijk!

Raita

Raita
 
Bewaar Print
Werktijd
10 min
Kooktijd
Totaal
10 min
 
Lekker verfrissende raita maken doe je met dit echt Indisch recept, zodat je zal genieten van een lekkere salade of dip voor bij de BBQ of Indische gerechten.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Salade
Cuisine: India, Indische recepten, lacto vegetarische recepten, glutenvrij, koolhydraatarm
Voor hoeveel personen: 2
Ingredienten
  • 1 tomaat
  • ½de kleine ui
  • 1 stuk komkommer (had hier nog ¼de komkommer liggen - net geen 10 cm: je maakt voor 2 personen dus snijd wat je denkt op te kunnen)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • vers gehakte korianderblaadjes
  • 4cm stuk van een niet pittige, rode, lange chilipeper (je raita niet echt pikant maken!)
  • rotszout naar smaak: proeven dus
  • 1 cm dunne, verse gemberwortel
  • ¼de theelepel komijnpoeder
Bereiding
  1. Indien gewenst: neem een pan en begin er het komijnpoeder in te roosteren tot de aroma's goed vrijkomen. Wie meer tijd heeft, vertrekt van komijnzaadjes.
  2. Wie tijd en zin heeft, laat de yoghurt eerst uitlekken in een kaasdoek. Je kan ook experimenteren met het merk yoghurt dat je koopt. Hier bevat Nestle yogurt xanthan gum, wat de yoghurt wel wat dikker maakt, maar ik koop liever yoghurt met alleen maar melk en levende melkzuurbacteriën.
  3. Snijd de tomaat in kleine stukjes (vel en zaad niet verwijderen, mag wel, moet niet: uiteraard meer vocht in je kom wanneer je de zaadjes toevoegt en het tomatenvel verwijdert)
  4. Snijd de ui in zo fijn mogelijke stukjes en roer door de tomaat.
  5. Snijd de niet geschilde komkommer in zo klein mogelijke stukjes.
  6. Snijd de korianderblaadjes fijn en voeg toe.
  7. Snijd het stukje peper fijn en voeg toe.
  8. Rasp er de verse gember over.
  9. Voeg yoghurt toe.
  10. Strooi er wat zout over en roer door elkaar: het eindresultaat is geen dik sausje rondom de groenten, maar zo ziet het er bij Kumar ook uit.
  11. Proef, voeg indien nodig meer yoghurt of meer rotszout toe en je raita is klaar (of zet in de ijskast tot je hem nodig hebt).
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer