Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder’s Beproefde Recepten

October 8, 2019 door Ons Kookboek

5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak.

Bonus: grootmoeder’s simpel pompensoep recept boordevol smaak!

De lekkerste pompoensoep maak je met de butternut of flespompoen. Kies daarbij de lekkerste vetstof voor pompoen: boter, en succes is al verzekerd. Wie het paleo dieet volgt vervangt boter door ghee of spekvet en wie De Voedselzandloper of vegan eet, die kiest voor kokosolie, zodat je de ingrediënten goed kan bruinen zonder dat je vetstof verbrandt!

Butternutsoep

Inhoud

  • 1 3 tips om butternutsoepen nog lekkerder te maken
  • 2 2 tips om butternutsoep te maken… met minder werk!
  • 3 Bonus: grootmoeder’s simpel pompoensoep recept boordevol smaak!
    • 3.1 Pompoensoep butternut ingrediënten:
    • 3.2 Hoe maakt grootmoeder deze simpele maar lekkere pompoensoep?
  • 4 Hoe lekkere butternutsoep maken?!
    • 4.1 Share and Enjoy !

3 tips om butternutsoepen nog lekkerder te maken

  • Pompoensoep

    Top 5 Meest Populaire Pompoensoep Recepten: ken jij nummer 4? Ongelooflijk lekker!

    butternut is een zoete pompoen, soep kan altijd een zure component gebruiken dus yoghurt is in de klassieke en goedkope keuken ideaal om naar smaak (na het pureren) toe te voegen (max 100 gram in onderstaand recept). De yoghurt niet mee koken, dus makkelijkst is gewoon een potje yoghurt mee op tafel te zetten bij het serveren. (
  • in plaats van een potje yoghurt, Griekse yoghurt of crème fraîche bij op tafel zetten
  • kruid je soep in onderstaand recept extra met 1 laurierblad, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/4 theelepel oregano en na het pureren naar smaak nog een snuifje nootmuskaat toevoegen.

2 tips om butternutsoep te maken… met minder werk!

Pompoensoep Jeroen Meus

Pompoensoep maken volgens een recept van de meest populaire Belgische TV chef: Jeroen Meus, dus makkelijk en lekker!

Minder werk doen we op 2 manieren: iets anders het werk laten doen of… gewoon het werk niet doen.

  • Staat je oven aan om iets te bakken of te roosteren, leg dan de in de lengte doorgesneden (en zaadjes verwijderde) flespompoen met de snijkant op een boterpapier op een bakplaat en laat een drie kwartier garen in de oven op 200 graden. Laat dan de pompoen afkoelen en schep de pompoenpuree uit de schil of snijd de schil van de butternutpompoen met een aardappelmesje. Of… verwerk de butternut met schil in de soep.
  • En bovenstaand “ovenverhaal” kan je helemaal overslaan: gewoon de butternut halveren in de lengte, zaadjes verwijderen en met schil en al soep van maken. Daarna de soep al dan niet wat langer laten garen, pureren en klaar.
Butternutsoep met schil

3 ingrediënten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met… appel!

Bonustip: wie fluweelzachte flespompoensoep wil maar met schil heeft gekookt, die wrijft de soep na het pureren door een zeef (mag wel maar hoeft niet!). Niet schillen spaart toch wel het ietwat “gevaarlijke” schillen van een pompoen uit en er gaat niets verloren: dus meer waar voor je geld + het gezondste van de butternut zit in de schil!!!

Smakelijk!

Klik hier voor 50+ pompoensoep recepten, zodat jij zeker een recept zal vinden dat je nog nooit geproefd zal hebben.

Bonus: grootmoeder’s simpel pompoensoep recept boordevol smaak!

Simpel pompoensoep recept

Grootmoeder’s Kempische groentesoep, zonder complimenten 🙂 Met pompoenpuree om sneller te werken. Pompoenpuree maak je nu er veel pompoenen zijn makkelijk én goedkoop met 1 van deze 6 recepten.
Extra voordeel is dat pompoenpuree al gepureerd is. Dat maakt je soep makkelijker dik zonder de rest van de groenten te pureren: dus heb je daar meer beet.

Pompoensoep butternut ingrediënten:

  • Pompoensoep Sandra Bekkari

    Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari zodat je met een minimum aan werk in je keuken…

    1 scheut maisolie of een klont boter
  • 2 ajuinen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 preiwit
  • 3 grote tomaten
  • 400 gram pompoenpuree van butternut
  • peper en zeezout
  • 1 groentebouillonblokje
  • Provençaalse kruiden
  • 1 kippenbouillon keteltje van Knorr

Hoe maakt grootmoeder deze simpele maar lekkere pompoensoep?

  1. Pompoensoep maken

    Spotgemakkelijk recept om lekkere pompoensoep te maken voor studenten, zodat ieder die een kookpot, pompoen en vuur heeft, zal genieten van een kom verse soep.

    Snijd je groenten in beetgare stukjes.
  2. Giet een scheut maisolie in een pot of smelt een klont boter.
  3. Doe daar bij 2 ajuinen + 2 tenen look: efkes stoven.
  4. Doe daarbij een preiwit en 3 in dobbelsteentjes gesneden grote tomaten: mee stoven.
  5. Dan 400gr pompoen puree erbij, p & z, 1 groente bouillon blokje, Provençaalse kruiden + 1 kippenbouillon keteltje van Knorr bijvoegen.
  6. Ondertussen kokend water toevoegen tot gewenste dikte en laten sudderen naar wens.
  7. Dat ist 🙂

Hoe lekkere butternutsoep maken?!

5.0 from 1 reviews
2x: Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder's Beproefde Recepten
 
Bewaar Print
Werktijd
10 min
Kooktijd
35 min
Totaal
45 min
 
5 tips met recept om je makkelijkste butternutsoep te maken met het minste werk en de meeste smaak. Bonus: grootmoeder's simpel pompensoep recept boordevol smaak!
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek, Het paleo dieet, De Voedselzandloper, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, vegan, vegetarisch
Voor hoeveel personen: 5
Ingredienten
  • 2 uien (80 gram)
  • 400 gram butternut
  • 1 eetlepel vetstof
  • 3 cm stukje schors van een kaneelstokje
  • 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 400 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • rotszout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de vetstof in een gietijzeren soeppot op een redelijk hoog vuur en begin er de uien in te bruinen: dus blijf bij de pot en roer zo nu en dan om. Voeg het stukje kaneelstokje toe.
  2. Snijd een butternut in stukken (zaadjes verwijderen en indien gewenst schillen) tot je 400 gram vruchtvlees hebt. Voeg bij de uien en bruin mee aan: roer nog steeds zo nu en dan om en voeg meer olie toe wanneer de bodem van de pot te droog aanvoelt.
  3. Rasp en de verse gemberwortel over en roer goed om.
  4. Snijd ondertussen de knoflookteentjes fijn en voeg pas toe wanneer de uien en de pompoen wat gebruind zijn. Laat een minuutje meestoven en roer goed om.
  5. Zet het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat zeer zachtjes de pompoen garen (10 tot 15 minuten).
  6. Voeg het water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten verder ruttelen.
  7. Verwijder het kaneelstukje (tenzij je het echt niet meer kan vinden) en pureer je butternutsoep. Proef en breng verder op smaak met rotszout en zwarte peper van de molen. Indien de soep te dik is naar je zin, pureer er dan wat extra water of kippenbouillon door.
  8. Serveer met verse groene tuinkruiden of rasp er nog wat verse gemberwortel over.
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Katty says

    September 18, 2019 at 2:46 am

    Lekker recept en héél eenvoudig om te maken .

    Reply

Leave a Reply to Katty Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer