Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

Vol au vent recept

3x ongelooflijk lekkere vol au vent van Jeroen Meus, Piet Huysentruyt en ‘t recept op grootmoeders wijze

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Warme Mexicaanse soep voor op grijze regendagen

April 27, 2018 door Ons Kookboek

Warm jezelf op met deze lekkere Mexicaanse soep boordevol Mexicaanse smaken, zodat een koude winterdag of grijze lentedag weer volop zomers zal aanvoelen!

Uiteraard voor de beste smaak, maak je zelf je eigen kippenbouillon. Wie wil kan de tortillas ook nog even roosteren: dus alweer meer smaken in je soep, zonder veel werk nog moeite.

Mexicaanse soep

Mexicaanse soep met makkelijk te vinden ingrediënten

Habanero pepers

De bekendste pepers gebruikt in Mexicaans eten: gerangschikt van zeer scherp en pikant naar zeer zacht!

Met de wereldcup voetbal 2018 in het vooruitzicht, hopen we dat de Belgen het weer minstens zo goed zullen
doe als in Mexico 1986!

Ondertussen gaan we een soep maken gebaseerd op Mexicaanse smaken en ingrediënten, waaronder vooral pepers en mais. De mais zit deze keer in de tortilla’s die de soep zullen indikken. Dezelfde idee die wij gebruiken wanneer we onze stoofvleessaus willen indikken met de snede brood, die we bovenop het sudderende stoofvlees leggen.

Uiteraard kan je de soep ook indikken met andere, typische ingrediënten zijnde pompoen en bonen.

Tip: proeft je soep wegens de tomaten uit blik te zuur, voeg dan een bokaal maiskorrels toe.

Verder hoeft er weinig uitleg bij: het is een klassieke soep waarin soepgroenten worden aangestoofd. En dankzij de maistortilla’s en krokante mais tortilla chips
in plaats van broodkorstjes, een lekkere soep voor wie geen gluten kan eten. Smakelijk!

Warme Mexicaanse soep voor op grijze regendagen
 
Bewaar Print
Werktijd
25 min
Kooktijd
60 min
Totaal
1 h 25 min
 
Warm jezelf op met deze lekkere Mexicaanse soep boordevol Mexicaanse smaken, zodat een koude winterdag of grijze lentedag weer volop zomers zal aanvoelen!
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Soep
Cuisine: Mexico, Glutenvrij
Voor hoeveel personen: 8
Ingredienten
  • kippenborsten van 2 ganse kippen (met de rest van de kip kan je dan de kippenbouillon maken zoals in dit recept)
  • olijfolie om te bakken
  • zwarte peper van de molen, paprikapoeder, cayennepeper, rotszout
  • 2 grote uien
  • 2 grote, dikke wortels
  • 2 dikke bleekselderstengels
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • naar smaak (vers of makkelijker te vinden wanneer je echte Mexicaanse pepers wil: uit een bokaal) 3tal Spaanse pepers (bijvoorbeeld Jalapeno)
  • knoflookteentjes naar wens (6)
  • 1 groot blik (800 ml) tomatenblokjes
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 bosje verse koriander
  • 6 kleine mais tortilla's (15 cm diameter) (in de supermarkten dikwijls in de koeling of naast de broden te vinden)
  • limoensap naar wens
  • naar wens: een goedkoop overschot stukje kaas uit de kaaswinkel
  • naar wens: avocado
Bereiding
  1. Maak kippenbouillon zoals in dit recept met 2 kippen maar wel 2 keer de borst niet mee in de bouillon. Of gebruik kippenbouillon uit de diepvries of... kippenbouillonblokjes...
  2. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  3. Neem de 2 kippenborsten, wrijf in met olijfolie om te bakken, strooi er flink wat peper, paprika, indien gewenst een beetje cayennepeper en een snuifje zout over, vet een bakplaat in en leg er de kippenborsten op met het vel naar omlaag. Laat een 3 kwartier roosteren in de oven tot de kip gaar is.
  4. Ondertussen maak je de rest van de toch wel klassieke soep net zoals bij ons. Begin met de soepgroenten aan te stoven. Doe een flinke scheut olijfolie om te bakken in een brede pot. Snijd de uien fijn en begin aan te stoven. Snijd de wortels fijn en stoof mee aan. Snijd de selder fijn en stoof ook mee aan. Kruid met zwarte peper, paprika, komijnpoeder en korianderpoeder en voeg indien de pot te droog wordt meer olijfolie toe. Zo nu en dan door elkaar roeren zodat alle soepgroenten de hitte van de pot zullen voelen.
  5. Als alle soepgroenten aangestoofd zijn, voeg je de fijngesneden pepers toe en laat even meestoven tot de peperaroma's vrijkomen. Snijd je de knoflookteentjes fijn en stoof even mee aan tot het knoflookaroma je keuken vult (niet aanbakken!).
  6. Giet er dan onmiddellijk de tomaten en de kippenbouillon over. Snijd de blaadjes (het ganse bovenste in 1 keer) van de bussel koriander, bind de stengels (ook de wortels er mee aan laten, wel het zand eraf wassen uiteraard) met een touwtje op en voeg toe als "bouquet garni".
  7. Snijd tortilla's halfdoor, snijd dan in 1 cm repen en voeg toe. Breng alles aan de kook en laat minstens een half uurtje onder deksel sudderen.
  8. Zijn je kippenborsten geroosterd, laat ze dan wat afkoelen zodat je het vlees en vel van het been kan trekken. Scheur of snijd het vlees in stukken.
  9. Als de soepgroenten gaar zijn, haal je het korianderbosje weer uit de soep en pureer je de soep (indien gewenst met geraspte kaas). Proef en voeg indien nodig meer rotszout toe. "Mist je soep iets", voeg dan wat limoensap toe en proef opnieuw.
  10. Serveer je mexicaanse soep met de apart gehouden verse korianderblaadjes, verse stukjes avocado en in plaats van broodkorstjes: tortilla chips.
3.4.3177

 

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x ongelooflijk lekkere vol au vent van Jeroen Meus, Piet Huysentruyt en ‘t recept op grootmoeders wijze
  • 5x ongelooflijk lekkere preisoep maken: met maar 3 ingrediënten…
  • 2x lekkere hete bliksem – Recept van Sandra Bekkari of klassieke ovenschotel met aardappel
  • 3x lekkere pastinaaksoep van Jeroen Meus, Piet Huysentruyt of: ongelooflijk oosters
  • 2x lekkere worstenbroodjes maken, met recept van Jeroen Meus
  • Klassieker: Grootmoeders Rijstpap maken, Beter dan Jeroen Meus en Sandra Bekkari
  • 2x Aioli Recept van Jeroen Meus of: lekker zonder staafmixer!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari: genieten met appel en honing
  • Lekkere knolseldersoep soep - Je maakt ze makkelijk zo
  • Champignonsoep
  • 3 Lekkere broccolisoep recepten: Jeroen Meus, Sandra Bekkari paleo!, Piet Huysentruyt
  • Recept Appelcake
  • Hier is je Lekkerste Stoofvlees op grootmoeders wijze
  • Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder's Beproefd Recept
  • Hoe broccoli koken? Dat doe je 5x zo! + 2 lekkere Broccoli Recepten van Jeroen Meus
  • Alfabetische Recepten Index van A tot Z

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Hoe broccoli koken? Dat doe je 5x zo! + 2 lekkere Broccoli Recepten van Jeroen Meus
  • 5 tips om je perfecte Knolselderpuree te maken: ongelooflijk lekker!
  • Aardappelgratin Piet Huysentruyt
  • Koolrabi recept
  • Spinazie Klaarmaken

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer