Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Top 5 Meest Populaire Pompoensoep Recepten: ken jij nummer 4? Ongelooflijk lekker!

September 20, 2018 door Ons Kookboek

Op zoek naar beproefde pompoensoep recepten? Dit zijn de 5 lekkerste! Staat jouw populairste recept er ook bij? Welk recept vind jij nog beter dan Jeroen Meus?

Wist je dat mijn moeder pompoenen haatte, tijdens en lang na “den oorlog”?

Ondertussen is ze oma…

En geniet ze van haar zelfgemaakte pompoensoep… “op grootmoeders wijze”.

Vind hieronder 5 veel gemaakte recepten uit Vlaanderen…,

… dus zal je elke weekdag een andere smaak proeven!

Pompoensoep

1. Pompoensoep op grootmoeders wijze

Butternutsoep

Bereid je Beste Butternutsoep met (Groot)Moeder’s Beproefd Recept

Tijdens “den oorlog” maakte grootmoeder voor mijn moeder…

Pompoenconfituur!

Lustte mijn moeder niet.

Sneed ze met een mes zo goed en zo kwaad dat kon weer van de snede brood af.

Haar ouders hadden er daarom niets beter op gevonden, dan de boterhammen met pompoenjam 2 uur op voorhand reeds op te smeren.

Resultaat:

  • De pompoen was volledig in het brood getrokken.
  • Moeder at de eerste 50 jaar na den oorlog geen pompoenen meer…

Ondertussen is er echter veel veranderd! 🙂

In plaats van de smaakloze joekels van weleer, zijn er nu flink wat smaakvolle, kleinere variëteiten in de aanbieding.

Wat is de lekkerste en tevens makkelijkste pompoen om te hanteren en mee te werken?

De flespompoen of butternut!

Lees hier verder en bereid je Beste Butternutsoep met GrootMoeder’s Beproefd Recept.

2. Pompoensoep met gember

Pompoensoep met gember

Maak deze makkelijke pompoensoep met gember, wortel en enkele simpele ‘geheime’ ingrediënten, zodat je elke pompoen zal omtoveren in een heerlijk warme kom soep, waar ieder zal vragen naar een extra schep.

Toen vader ziek was en flink wat braakneigingen had, kwam schoondochterlief pompoensoep met gember brengen…

Gember is dus niet alleen een zeer gezonde wortel.

Gember is ook ideaal om pompoen wat meer pit te geven.

Hoe pompoensoep verder kruiden? Wist je dat:

  1. gember 1 van de kruiden is in speculaaskruiden?
  2. al die speculaaskruiden ideaal zijn om pompoen te kruiden?
  3. speculaaskruiden ook aanwezig zijn in Indische Garam Masala en Marokkaanse Ras el Hanout (zoals gebruikt in dit recept voor pompoensoep van Sandra Bekkari)?

Samenvatting: welke zijn de ideale kruiden voor in pompoensoep:

  • speculaaskruiden, waarvan mijn favorieten niet de kaneel maar wel al de andere. Vooral gember voor pit en nootmuskaat voor smaak
  • Garam Masala (meer curryachtig oosters)
  • Ras el Hanout (meer pit dankzij cayenne)

Lees hier verder voor de Favoriet van Vandaag (vorig jaar 2017): Pompoensoep met gember, wortel en…

3. Pompoensoep van Jeroen Meus en Ons Kookboek van het KVLV

Een kom pompoensoep

Pompoensoep Jeroen Meus

Pompoensoep maken volgens een recept van de meest populaire Belgische TV chef: Jeroen Meus, dus makkelijk en lekker!

Een klassieker dus uit Ons Kookboek van het KVLV.

Dé klassieker die elk jaar in flink wat Vlaamse huisgezinnen op tafel wordt gezet!

Jeroen volgt dit klassieke recept tot bijna op de letter:

  • hij vervangt nootmuskaat door een ander speculaaskruid: kardemom
  • hij vervangt “Gruyere kaas gegratineerd op brood” met geitenkaas gepureerd door de soep.

Uiteraard verkiezen wij de variant met gegratineerd brood, welke verkies jij?

Lees hier verder voor Jeroen’s versie van het meest gekookte pompoensoep recept in Vlaanderen.

4. Pompoensoep van Jeroen Meus met pompoenpitten en blauwe kaas

Welke zijn mijn 3 favoriete pompoensoorten om soep mee te koken?

  1. Butternut of flespompoen om 3 redenen: smaak, makkelijk te hanteren, hoef je niet te schillen.
  2. Hokkaido pompoen om 2 redenen: smaak, hoef je niet te schillen
  3. Kabocha pompoen om 2 redenen: smaak + hier bij ons in de supermarkt: de goedkoopste van de 3.

Welke is jouw favoriete pompoen en waarom? Laat het weten in een reactie!

Jeroen’s makkelijk recept lees je hieronder mooi omkaderd.

Met extra smaak van alweer een speculaaskruid, maar dan vers… waar je niet aan zou denken!

5. 3 ingrediënten pompoensoep maken van flespompoen, ui en…

Butternutsoep met schil

3 ingrediënten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met schil!

Appel!

Deze keer geven we wel de voorkeur aan het speculaaskruid: kaneel.

Wat is vooral anders dan al de 4 vorige recepten?

Je raadt het al:

Appel!

Als er 1 ding is waar ik mensen hoor van “klagen”, is dat hun pompoensoep te zoet is.

De makkelijkste oplossing is: zoet te compenseren met zuur.

We denken hierbij aan 3 soorten fruit:

  • door ieder gekend: vers geperst limoensap of citroensap mee door de soep pureren tot ze lekker smaakt
  • wat Piet Huysentruyt doet in zijn recept: sinaasappelsap toevoegen
  • voor wie graag werkt met producten van eigen tuin of eigen bodem: zure appels

Lees hier verder voor pompoensoep met appel.

Smakelijk en schrijf je reacties onderaan in de commentaarbox!

5.0 from 5 reviews
Top 5 Meest Populaire Pompoensoep Recepten: ken jij nummer 4? Ongelooflijk lekker!
 
Bewaar Print
Werktijd
10 min
Kooktijd
45 min
Totaal
55 min
 
Op zoek naar beproefde pompoensoep recepten? Dit zijn de 5 lekkerste! Staat jouw populairste recept er ook bij? Welk recept vind jij nog beter dan Jeroen Meus?
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Voor hoeveel personen: 12
Ingredienten
  • een zeer flinke scheut olijfolie
  • 2 grote uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 verse venkel
  • anderhalve kilogram vruchtvlees van Hokkaido pompoen
  • kruidentuiltje
  • 1 steranijs
  • peper van de molen
  • rotszout of zeezout naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • bouillon (vuistregel: maximaal 'dubbel zoveel bouillon' dan 'gebruikt gewicht aan vruchtvlees van pompoen')
  • naar smaak: mosterd (1 eetlepel per keer mixen en dan proeven)
Voor het serveren
  • enkele brokjes blauwe kaas per bord of soepkom
  • grissini of zoals Jeroen in dit recept: een pan vol groene pompoenpitten + hoeveboter
Bereiding
  1. Begin met de soepgroenten aan te stoven: 2 uien, 4 knoflookteentjes, 1 venkel (ook de groene stengels) in stukken snijden. Aanstoven in een zeer flinke geut olijfolie in je grootste soeppot.
  2. Hokkaido pompoen wassen. Niet schillen. Wel zaadjes verwijderen. In grove stukken snijden en mee aanstoven. Je pot vullen met net zoveel pompoen, tot je pot vol is. Zo nu en dan even omroeren.
  3. Overgieten met bouillon tot alles onder staat.
  4. Kruidentuiltje erbij van tijm, rozemarijn en laurier + een steranijs bij in je soep. Verder kruiden met peper van de molen, rotszout of zeezout en voor wat pit: cayennepeper. Aan de kook brengen en onder deksel zachtjes
  5. gaar laten pruttelen (een half uur).
  6. Wie in plaats van korstjes iets anders krokants wil toevoegen... Ondertussen kan je groene pompoenpitten bakken in boter tot ze poffen. Jeroen strooit er wat zout over, wij kruiden zoals hierboven reeds beschreven met
  7. bijvoorbeeld Garam Masala of Ras el Hanout. Na het bakken afgieten door een zeef en na het uitlekken van de zeef verder laten afkoelen op keukenpapier zodat er nog meer olie van de pitten verwijderd kan worden.
  8. NIET VERGETEN: STERANIJS UIT DE POT VISSEN (en ook het kruidentuiltje). Dan mixen met de staafmixer.
  9. Proeven en verder op smaak brengen met meer rotszout en 1 of 2 eetlepels mosterd even snel mee door je pompoensoep te pureren. Goed lang mixen, zodat je soep er mooi romig uitziet.
  10. Serveer je soep met een klein beetje blauwe kaas erover gestrooid en krokante pompoenpitten of zoals in de foto krokante grissini.
3.4.3177

Klik hier voor 101+ Lekkere Pompoensoep Recepten, zodat jij zeker zal weten wat te doen met al die pompoenen…

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Francine Bellens says

    September 22, 2018 at 8:07 pm

    ik doe er altijd nog wat curry bij lekker pittig !!

    Reply
  2. ilse says

    September 21, 2018 at 11:43 am

    hoeveel liter bouillon doe je erbij? ik heb 10 l soep nodig

    Reply
    • Ons Kookboek says

      September 21, 2018 at 9:22 pm

      Beste Ilse,

      Vuistregel is anderhalve liter bouillon voor 1 kg pompoen vruchtvlees. Samen grofweg is dat 2.5 liter

      Voor 10 liter heb je dus ongeveer 4 kg pompoen vruchtvlees nodig met 6 liter bouillon.

      Reply
  3. Christa de Sutter says

    September 21, 2018 at 12:18 am

    Dankuwel! (geprint!)

    Reply
  4. Stijn Vogels says

    September 20, 2018 at 5:25 pm

    Recept klopt wel, maar toch best alles eerst op voorhand snijden. Als je dat tussendoor probeert te doen dan zullen je ajuinen aanbranden en kan je opnieuw beginnen. Nog een tip: om de soep voller te maken kan je er een zoete aardappel (of twee) bij doen. Partjes in het begin toevoegen, meekoken en mixen.

    Reply

Leave a Reply to Ons Kookboek Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer