Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Tomatensoep Piet Huysentruyt

March 10, 2016 door Ons Kookboek

Lekkere donkerrode tomatensoep met balletjes, met tip van Piet Huysentruyt: veel verse tomaten en voor je gezondheid zonder room.

"Soep maken is heel eenvoudig, als je het een keer gezien hebt", zegt Piet. Belangrijk is altijd als hoofd-ingredient de groente die de naam van de soep draagt te gebruiken.

In ons geval van tomatensoep dus flink wat verse, goede tomaten gebruiken en laten inkoken. Een goede tomaat is rijp, smaakt lekker zoet en is mooi rood.

Om de diep rode kleur van de soep te behouden (en om geen trombose te krijgen zoals Piet), wijken we af van zijn recept en voegen we geen room toe. De soep is al smeuïg dankzij de aardappelen. Om de soep nog wat dikker te maken heb je de keuze om tapioca, rijst of pasta (vermicelli) een 20 tal minuten apart te laten koken in wat bouillon (in de foto: gewoon wat spaghetti in lepelgrote stukjes gebroken) zodat je de rest van de soep toch nog kan pureren.

Tomatensoep recept

  • 10 rijpe tomaten
  • 300 gram gehakt
  • indien gewenst: 200 ml room
  • 2 aardappelen
  • 1 ajuin
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel PH groentebouillon of 1 bouillonblokje (of meer, proeven en toevoegen naar smaak na het pureren)
  • anderhalve liter water
  • vetstof om de groenten aan te stoven en bloem om de gehaktballetjes niet uit elkaar te laten vallen

Piet Huysentruyt’s tomatensoep met balletjes maken

Tomatensoep Piet Huysentruyt

  1. Snijd de aardappels en de ui fijn.
  2. Doe wat vetstof in de soeppot en stoof de ui en aardappels aan.
  3. Snijd de tomaten in 8, doe ze bij in de soeppot en roer om.
  4. Voeg er de tomatenpuree, de tomatenketchup, het water en de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat zonder deksel een 35tal minuten sudderen. Zonder deksel zodat de soep wat kan inkoken en een dieprode kleur krijgt.
  5. Draai ondertussen balletjes van het gehakt, wikkel ze wel in de bloem zodat de balletjes goed samenblijven en je het gehakt niet uit elkaar kookt. Kook de ballen een 5 tal minuten in water.
  6. Piet doet de tomatensoep in de blender en flink wat soep schiet door het deksel. Wees verstandig: pureer superhete soep nooit met een blender maar altijd met een staafmixer. Giet de gepureerde soep door een zeef zodat er geen pitjes en velletjes in de soep achterblijven.
  7. Giet indien gewenst een scheutje room in de tomatensoep, voeg de balletjes en de eventueel apart gekookte pasta-vermicelli-tapoica-rijst…bouillon toe en serveer.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Rita de Block says

    January 26, 2015 at 3:41 pm

    verse tomatensoep

    Reply
  2. Jami Vande Velde says

    January 11, 2015 at 10:10 pm

    Soepje staat op 😀 hoop dat het zeer lekker is, want ik trakteer er de collega's van mijn vriend ermee 😀 ?? toi toi 🙂

    Reply
  3. Magda Wyffels says

    August 30, 2014 at 6:58 am

    deze soep is heel lekker bedank

    Reply
  4. Marjo Vanderbiesen says

    August 28, 2014 at 8:54 am

    De soep staat op – voor ons familie week-end !

    Reply
  5. Bruno Provoost says

    March 14, 2014 at 9:57 am

    Zaterdag as. tomatensoep

    Reply
  6. Lut Vannieuwenborgh says

    January 5, 2014 at 10:01 am

    Ziet er lekker uit !!! Tot straks.

    Reply
  7. Miet Vannieuwenborgh says

    January 4, 2014 at 10:21 pm

    ik zal deze soep maken voor 40pers..

    Reply

Leave a Reply to Bruno Provoost Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer