Lekker en makkelijk wortelsoep recept geïnspireerd op een gerecht van Piet Huysentruyt uit het kookprogramma Lekker Thuis.
Dit makkelijk recept stooft eerst alle groenten in olie, doet er klaargemaakte bouillon bij (of water met een bouillon blokje, of een heuse Piet Huysentruyt bouillon) en versiert met room, groene blaadjes en gerookt vlees. Wil je geen trombose zoals Piet er een had, laat dan de room achterwege en serveer lekker vegetarische met wat extra geraspte wortel.
Deze wortelsoep smaakt overheerlijk door alledaagse ingrediënten die mekaar in kleur ideaal aanvullen: wortel, saffraan en sinaasappel.
Wortelsoep ingrediënten
- 8 verse wortelen in stukjes gesneden
- een in stukjes gesneden ui
- wit van een prei in schijfjes gesneden
- een aardappel in stukjes gesneden
- vers geperst sap van 2 sinaasappels
- enkele draadjes saffraan
- olijfolie om te bakken
- 2 liter groentenbouillon
Voor de garnering, indien gewenst:
- een handvol verse kervel of bieslook
- 200 ml room of Piet Huysentruyt’s reclameproduct Alpro Soja Cuisine
- 4 schijfjes bresaola, carpaccio of ander gerookt vlees in julienne gesneden
Wortelsoep koken
- Doe olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof hierin voor enkele minuten de wortelen met de aardappelen, ui en prei tot de geuren vrijkomen.
- Voeg dan de groentenbouillon en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laar 3 kwartier sudderen.
- Doe nu de (bresaola,) saffraan (en room) bij de soep en roer om.
Piet Huysentruyt serveert zijn wortelsoep met een extra geut Alpro Soja Cuisine room en enkele blaadjes kervel. Wij houden het gezonder en serveren met vers geraspte wortel.
Eenvoudig,goedkoop en lekker …. wat wil een mens meer?
Dag Christophe,
Je kiest de groentenbouillon “die bij je past”: zelf gemaakt, gekocht per liter of gewoon water met een groentenbouillonblokje of Piet’s PH groentebouillon.
dag lekker eten mijn vraag is die groenteboullion kun je die ook in de winkel kopen per liter of moet je die echt zelf maken?
Hoi An,
Bresaola is rundsvlees dat 2 tot 3 maand aan de lucht gedroogd is. Sommige pizzeria’s willen het ook wel eens op hun pizza leggen, wat de prijs ineens de hoogte injaagt. Te vervangen met andere droge ham, vraag je slager om raad (kan je gelijk wat hammen proeven).
ik weet bij god nietwatbresaola is ?????
dank u
groetjes
an