Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Wortelsoep Piet Huysentruyt

March 13, 2012 door Ons Kookboek

Lekker en makkelijk wortelsoep recept geïnspireerd op een gerecht van Piet Huysentruyt uit het kookprogramma Lekker Thuis.

Dit makkelijk recept stooft eerst alle groenten in olie, doet er klaargemaakte bouillon bij (of water met een bouillon blokje, of een heuse Piet Huysentruyt bouillon) en versiert met room, groene blaadjes en gerookt vlees. Wil je geen trombose zoals Piet er een had, laat dan de room achterwege en serveer lekker vegetarische met wat extra geraspte wortel.

Deze wortelsoep smaakt overheerlijk door alledaagse ingrediënten die mekaar in kleur ideaal aanvullen: wortel, saffraan en sinaasappel.

Wortelsoep ingrediënten

  • 8 verse wortelen in stukjes gesneden
  • een in stukjes gesneden ui
  • wit van een prei in schijfjes gesneden
  • een aardappel in stukjes gesneden
  • vers geperst sap van 2 sinaasappels
  • enkele draadjes saffraan
  • olijfolie om te bakken
  • 2 liter groentenbouillon

Voor de garnering, indien gewenst:

  • een handvol verse kervel of bieslook
  • 200 ml room of Piet Huysentruyt’s reclameproduct Alpro Soja Cuisine
  • 4 schijfjes bresaola, carpaccio of ander gerookt vlees in julienne gesneden

Wortelsoep koken

Wortelsoep Piet Huysentruyt

  1. Doe olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof hierin voor enkele minuten de wortelen met de aardappelen, ui en prei tot de geuren vrijkomen.
  2. Voeg dan de groentenbouillon en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laar 3 kwartier sudderen.
  3. Doe nu de (bresaola,) saffraan (en room) bij de soep en roer om.

Piet Huysentruyt serveert zijn wortelsoep met een extra geut Alpro Soja Cuisine room en enkele blaadjes kervel. Wij houden het gezonder en serveren met vers geraspte wortel.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Fien van Tieghem says

    July 30, 2014 at 4:57 pm

    Eenvoudig,goedkoop en lekker …. wat wil een mens meer?

    Reply
  2. Lekker Eten says

    January 30, 2011 at 10:44 pm

    Dag Christophe,

    Je kiest de groentenbouillon “die bij je past”: zelf gemaakt, gekocht per liter of gewoon water met een groentenbouillonblokje of Piet’s PH groentebouillon.

    Reply
  3. christophe says

    January 29, 2011 at 4:28 pm

    dag lekker eten mijn vraag is die groenteboullion kun je die ook in de winkel kopen per liter of moet je die echt zelf maken?

    Reply
  4. Lekker Eten says

    November 23, 2010 at 12:21 pm

    Hoi An,

    Bresaola

    Bresaola is rundsvlees dat 2 tot 3 maand aan de lucht gedroogd is. Sommige pizzeria’s willen het ook wel eens op hun pizza leggen, wat de prijs ineens de hoogte injaagt. Te vervangen met andere droge ham, vraag je slager om raad (kan je gelijk wat hammen proeven).

    Reply
  5. an says

    November 22, 2010 at 9:19 pm

    ik weet bij god nietwatbresaola is ?????

    dank u

    groetjes
    an

    Reply

Leave a Reply to Lekker Eten Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Pannenkoeken recept met chocolade en banaan
  • Konijn klaarmaken
  • Granola Sandra Bekkari
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • Broccolisoep Jeroen Meus
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Stoofvlees Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·