Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Stoofvlees met bier

October 20, 2013 door Ons Kookboek

Beproefd recept om lekker mals stoofvlees met bier te maken zodat je makkelijk met weinig afwas in 1 pot groenten en vlees kan serveren met knapperig brood.

Stoofvlees met bier kan je op voorhand klaarmaken: het bewaart een 3tal dagen in de ijskast.

Serveer het stoofvlees natuurlijk met de rest van het bier in een glas, met vers knapperig brood en bijvoorbeeld koolsalade (fijngesneden reepjes kool gemengd met een mayonaisesaus).

Recept stoofpotje rundsvlees

  • 1 kg rundsstoofvlees in blokjes van 2.5 cm gesneden
  • 450 ml runderbouillon
  • 1 flesje rood bier (bijvoorbeeld Rodenbach), gebruik geen bitter bier, want na het lange koken kan de bittere smaak gaan overheersen
  • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie

Voor de bloem rond het stoofvlees alvorens te bruinen:

  • 1/3 kopje bloem
  • 1 eetlepel versgehakte peterselieblaadjes
  • 1 theelepel vers gehakte tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel peper van de molen
  • 1/2 theelepel zout

Extra groenten en smaken:

  • 1 pak zilveruitjes van ongeveer 300 gram, geschild
  • 4 wortelen, in 2.5 cm stukken gesneden
  • 1 bakje van 250 gram champignons, in 2 gesneden
  • 8 gele aardappelen, in 2 gesneden
  • 3 eetlepels (45 ml) tomatenpuree
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 laurierblad

Stoofvlees maken

Stoofvlees met Bier

  1. Meng in een grote kom de bloem met de peterselie, tijm, peper en het zout.
  2. Voeg de stukken stoofvlees toe en meng goed zodat het vlees volledig met bloem bedekt is.
  3. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de stukken vlees toe en bruin aan alle kanten (behoud de rest van de bloem in de kom voor later in het recept).
  5. Voeg de zilveruitjes, wortelen, champignons en aardappelen toe en bak al roerend mee gedurende een 3tal minuten.
  6. Voeg de tomatenpuree, mosterd van Dijon en de rest van het bloemmengsel toe en meng.
  7. Voeg de rundsbouillon, het laurierblad en het bier toe en breng aan de kook.
  8. Draai het vuur lager, doe een deksel op de pot en laat gedurende 1 uur tot 1 uur en een kwartier verder sudderen (of in de oven op 175 graden Celsius) totdat het stoofvlees met bier gegaard is.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Sylvia Ijben says

    May 1, 2013 at 2:15 pm

    Lijkt me lekker Karin!

    Reply
  2. Ons Kookboek Recepten says

    April 22, 2013 at 1:02 pm

    Hoe smaakte het Karin, en welk bier heb je gebruikt?

    Reply
  3. Karin Fekkes says

    April 20, 2013 at 10:22 am

    Zijn leuke dingen om vandaag tegaan doen

    Reply

Leave a Reply to Sylvia Ijben Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Ontbijt Sandra Bekkari
  • Butternutsoep
  • Granola Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer