• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Varkenshaasje met Mosterdsaus

Wil je lekker genieten van mals varkensvlees? Maak dan dit makkelijk recept voor varkenshaasje met mosterdsaus.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Varkenshaasje met Mosterdsaus

Laat een Reactie achter

Wil je lekker genieten van mals varkensvlees? Maak dan dit makkelijk recept voor varkenshaasje met mosterdsaus.

Varkenshaasje wordt meestal als culinair hoogstandje geserveerd in restaurants, maar smaakt klassiek toch nog het lekkerst gewoon geserveerd met mosterdpickels.

Varkenshaasje is niet zomaar een spier, maar wel de meest malse spier van het varken, uit de rug gesneden. Het loopt dun uit in een punt waardoor het stuk vlees nooit even dik is. De punt plooi je best naar binnen en bind je op met een touwtje, zodat het stuk vlees wel overal even dik is en op die manier overal gelijkmatig gaart. Doe je dit niet, dan is de punt al droog als de andere zijde net gaar is.

Lees hier verder voor meer lekkere en makkelijke mosterdsaus recepten.

Varkenshaasje recept

  • 2 varkenshaasjes van 350 gram elk
  • 1 groot ei
  • 1 volle eetlepel grove mosterd (graanmosterd)
  • 1 volle eetlepel Dijon mosterd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 handvol verse krulpeterselie
  • 4 opgehoopte eetlepels paneermeel (uit een pakje)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Voor een makkelijke mosterdsaus:

  • 1 eetlepel grove mosterd (graanmosterd)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 10 gram boter
  • 1 middelgrote, fijngesneden ui
  • 300 ml droge witte wijn

Varkenshaasje met mosterdsaus klaarmaken

  1. Varkenshaasje met mosterdsaus Oven voorverwarmen op 190° C, en een bakplaat invetten die een beetje groter is dan de varkenshaasjes.
  2. Snijd het overtollige vet en pezen van het vlees en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Klop in een kommetje het ei met de 2 soorten mosterd en giet in een schaal of bord van minimum 2.5 cm hoog en net zo groot als de stukken vlees (om het vlees in te paneren).
  4. Hak de peterselie en de knoflook fijn, voeg het paneermeel toe, kruid met peper en zout, roer goed door elkaar en leg in een andere schaal van gelijke grootte.
  5. Rol de varkenshaasjes in het ei mengsel, totdat ze volledig bedekt zijn.
  6. Neem uit het eimengsel, laat wat uitdruipen en leg in het paneermeelmengsel. Draai de haasjes om totdat het vlees goed bedekt is met paneermeel en er bijna geen paneermeel meer in de schotel overblijft.
  7. Leg de varkenshaasjes in de ingevette bakplaat en rooster de filets in een voorverwarmde oven voor 30 minuten als u het vlees nog een beetje roze in het midden wil of 40 minuten als u de ganse filet van binnen gaar wil bakken (vraag uw slager om raad).
  8. Maak ondertussen de mosterdsaus: verwarm de boter in een klein sauspannetje op een middelhoog vuur en fruit er de ui in tot deze zacht en goudbruin wordt (10 minuten).
  9. Voeg de witte wijn toe, zet het vuur hoger en laat een 10 tal minuten inkoken.
  10. Voeg dan de crème fraîche en mosterdsoorten toe en laat 10 minuten verder sudderen op een zeer laag vuur.
  11. Haal de filets uit de oven en laat ze 10 minuten rusten alvorens de varkenshaasjes in schijfjes te snijden en serveer met de mosterdsaus.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!