Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Varkenshaasje met Mosterdsaus

October 9, 2013 door Ons Kookboek

Wil je lekker genieten van mals varkensvlees? Maak dan dit makkelijk recept voor varkenshaasje met mosterdsaus.

Varkenshaasje wordt meestal als culinair hoogstandje geserveerd in restaurants, maar smaakt klassiek toch nog het lekkerst gewoon geserveerd met mosterdpickels.

Varkenshaasje is niet zomaar een spier, maar wel de meest malse spier van het varken, uit de rug gesneden. Het loopt dun uit in een punt waardoor het stuk vlees nooit even dik is. De punt plooi je best naar binnen en bind je op met een touwtje, zodat het stuk vlees wel overal even dik is en op die manier overal gelijkmatig gaart. Doe je dit niet, dan is de punt al droog als de andere zijde net gaar is.

Lees hier verder voor meer lekkere en makkelijke mosterdsaus recepten.

Varkenshaasje recept

  • 2 varkenshaasjes van 350 gram elk
  • 1 groot ei
  • 1 volle eetlepel grove mosterd (graanmosterd)
  • 1 volle eetlepel Dijon mosterd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 handvol verse krulpeterselie
  • 4 opgehoopte eetlepels paneermeel (uit een pakje)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Voor een makkelijke mosterdsaus:

  • 1 eetlepel grove mosterd (graanmosterd)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 10 gram boter
  • 1 middelgrote, fijngesneden ui
  • 300 ml droge witte wijn

Varkenshaasje met mosterdsaus klaarmaken

  1. Varkenshaasje met mosterdsaus Oven voorverwarmen op 190° C, en een bakplaat invetten die een beetje groter is dan de varkenshaasjes.
  2. Snijd het overtollige vet en pezen van het vlees en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Klop in een kommetje het ei met de 2 soorten mosterd en giet in een schaal of bord van minimum 2.5 cm hoog en net zo groot als de stukken vlees (om het vlees in te paneren).
  4. Hak de peterselie en de knoflook fijn, voeg het paneermeel toe, kruid met peper en zout, roer goed door elkaar en leg in een andere schaal van gelijke grootte.
  5. Rol de varkenshaasjes in het ei mengsel, totdat ze volledig bedekt zijn.
  6. Neem uit het eimengsel, laat wat uitdruipen en leg in het paneermeelmengsel. Draai de haasjes om totdat het vlees goed bedekt is met paneermeel en er bijna geen paneermeel meer in de schotel overblijft.
  7. Leg de varkenshaasjes in de ingevette bakplaat en rooster de filets in een voorverwarmde oven voor 30 minuten als u het vlees nog een beetje roze in het midden wil of 40 minuten als u de ganse filet van binnen gaar wil bakken (vraag uw slager om raad).
  8. Maak ondertussen de mosterdsaus: verwarm de boter in een klein sauspannetje op een middelhoog vuur en fruit er de ui in tot deze zacht en goudbruin wordt (10 minuten).
  9. Voeg de witte wijn toe, zet het vuur hoger en laat een 10 tal minuten inkoken.
  10. Voeg dan de crème fraîche en mosterdsoorten toe en laat 10 minuten verder sudderen op een zeer laag vuur.
  11. Haal de filets uit de oven en laat ze 10 minuten rusten alvorens de varkenshaasjes in schijfjes te snijden en serveer met de mosterdsaus.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer