• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Hachee recept

Zeer makkelijk te bereiden hachee recept zodat je met weinig ingrediënten en weinig werk een goedkoop, lekker stoofpotje kan maken.

Onskookboek.be » Winterrecepten » Hachee recept

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk te bereiden hachee recept zodat je met weinig ingrediënten en weinig werk een goedkoop, lekker stoofpotje kan maken.

Hachée is Frans voor "gehakt" en het gaat hier om een Middeleeuws gerecht waarin waarschijnlijk de overschot van vlees en groenten werden fijngehakt en het vlees door het toevoegen van zuur wat malser werd gemaakt. Ideaal dus om er ook nog een restje wijn in te verwerken.

Stoofvlees dus zonder Belgisch bier en met flink wat ui: rundsvlees vraagt nu eenmaal voor extra smaakmakers (waar je varkensstoofvlees lekker zo kan stoven.

Dit gerecht wordt klassiek geserveerd met aardappelpuree en rode kool. Vermits je lekker kookvocht hebt, kan je het even goed met gekookte aardappelen serveren (en op de foto met een koude bonensalade).

Recept voor hachee

  • 1 kilogram rundsvlees, in blokjes gesneden
  • 3 grote uien, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter rundsbouillon van bouillonblokjes
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 hele kruidnagels
  • 8 zwarte peperkorrels
  • indien bij de hand: 4 jeneverbessen
  • 3 eetlepels appel cider azijn of rode wijn
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak ik hachee?

Hachee Recept

  1. Smelt de boter in een pot met dikke boden en bruin hierin de stukken stoofvlees (in meerdere keren: de stukken vlees altijd naast elkaar bruinen).
  2. Neem al het vlees uit de pot, voeg de uien toe en bak op een laag uur tot de uien glazig zijn.
  3. Doe het vlees terug bij de uien en strooi de bloem over het vlees. Laat even bakken tot de bloem ook gebruind is.
  4. Voeg net zoveel bouillon toe tot het vlees bijna onder staat.
  5. Voeg de laurierbladeren toe, steek de kruidnagels in een groot stuk ui (zodat je ze straks makkelijk kan terugvinden en verwijderen), voeg de peperkorrels en eventueel de jeneverbessen toe, alsook de wijn of de appelazijn.
  6. Breng langzaam aan de kook, draai het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat een 2tal uren sudderen.
  7. Probeer een stukje vlees om te zien of het mals genoeg is, haal uit de pot en leg apart.
  8. Laat de saus inkoken en breng verder op smaak met peper, zout en indien gewenst azijn.
  9. Doe het vlees terug bij de saus, haal de kruidnagels en de laurierbladeren uit de saus en serveer.

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ’n Koud Kunstje!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!