Go Back
Bananencake

Bananencake Basisrecept

Ideaal recept om bananen te verwerken die je iets te lang bewaard hebt: bananencake basisrecept met naar keuze: chocolade, noten, rozijnen of speculaaskruiden.
Prep Tijd 25 mins
Kook Tijd 1 hr 10 mins
Gerecht Cake
Keuken Klassiek

Ingrediƫnten
  

  • 120 gram boter
  • 3 middelgrote zeer rijpe bananen
  • 180 gram griessuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren, wit en dooiers scheiden
  • 1 met boter ingevette rechthoekige bakvorm

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 180C
  • Vet een rechthoekige cakevorm in met boter
  • Pureer de bananen met een stevige vork.
  • Klop de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
  • Klop de boter met de rest van de suiker tot room en klop er daarna de 2 eierdooiers door.
  • Meng het bakpoeder met de zelfrijzende bloem (en indien gewenst de kaneel en het nootmuskaat) en klop de bloem door de bananenpuree tot er geen klonters meer overblijven.
  • Voeg hierbij het boter-suiker-dooier-mengsel en klop goed door elkaar. (voeg indien gewenst nu rozijnen, noten of chocolade chips toe)
  • Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg.
  • Schep het deeg in de bakvorm, leg indien gewenst enkele schijfjes banaan bovenop het deeg en bak gedurende 40 minuten op 180 graden en daarna 30 minuten op 150 graden.
  • Laat de bananencake afkoelen alvorens aan te snijden.
Keyword Zoet