Go Back
Mokka ijs

Mokka ijs maken zonder ijsmachine: een Koud Kunstje!

https://www.onskookboek.be
Heerlijk zelf lekker Mokka IJs maken zonder ijsmachine: doe je zo! Want al wat je zelf maakt: smaakt altijd beter! Met bonus recepten om ijslollies te maken...
Prep Tijd 20 mins
Kook Tijd 10 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Dessert
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediƫnten
  

  • 150 ml koffieroom
  • 150 ml zeer sterke vers gezette koffie
  • 4 eierdooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 ml koude slagroom
  • 2 eetlepels ijskoud water

Bereiding
 

  • Doe de koffieroom en de koffie in een sauspan en verwarm zachtjes tot lauwwarm.
  • Klop de eierdooiers en de suiker samen tot een lichtgeel dik mengsel en doe bij in de sauspan. Verwarm zachtjes onder voortdurend roeren, tot het geheel begint in te dikken.
  • Zet apart en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met het water stijf.
  • Doe het afgekoelde koffiemengsel erbij en klop luchtig.
  • Invriezen tot het mengsel ijs begint te vormen (1 tot 2 uur).
  • Opnieuw opkloppen en verder laten invriezen tot het geheel hard is.
  • Zet 30 minuten voor het opdienen in de koelkast om het mokka roomijs wat zachter te laten worden. Serveer met 'koffiebonen' van chocolade of gewoon chocoladeschaafsels.