Go Back

7x lekker Wafels Bakken - Bonus 2020: Loic Zot van Koken Wafels

Jolanda @ https://www.onskookboek.be
Zin in kraakverse warme wafels? Ga ze bakken met 1 van deze 7 recepten van Piet Huysentruyt, Loic Zot van Koken, op grootmoeders wijze of uit de kookworkshop...
5 from 1 vote
Prep Tijd 1 d
Kook Tijd 4 mins
Totaal 1 d 4 mins
Gerecht Koekjes
Keuken Klassiek, Limburgse recepten
Servings 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg bloem
  • 750 gr suiker
  • 750 gr echte boter
  • 6 eieren
  • 4 à 5 zakjes vanillesuiker
  • Borrelglas cognac of jenever
  • Snufje zout

Bereiding
 

  • Smelt de boter en de suikers samen in een pan totdat de suiker volledig gesmolten is.
  • Doe dit nu in een andere grote kom. Voeg het zout toe. Voeg nu tijdens het kloppen 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg de cognac of jenever toe.
  • Zeef als laatste het meel boven de kom en meng verder tot een mooi beslag.
  • Dek de kom nu af met plastic folie en laat het 24 uur rusten.
  • Bak de wafels gaar in het wafelijzer. Mijn wafelijzer is van het merk Fritel en heeft wisselbare platen. Ik bak de wafels op stand 4 à 5 in ca 3.30 minuutjes gaar.
  • Laat ze mooi afkoelen op roosters en breek ze dan in de gewenste hartjes. Bewaren doe je de wafels in een mooi koektrommel.