Go Back

Valentijnsmenu 2020 - 4 onfeilbare recepten om Je Valentijnsdag nog romantischer te maken...

https://www.onskookboek.be
Denk je eraan om op Valentijnsdag (of elke andere dag) thuis te eten en te koken? Verras uw liefste met dit valentijnsmenu! Van ontbijt tot valentijnsdiner... Zeer mooie gerechten: die je makkelijk zal maken deze valentijnsdag, of ...
Prep Tijd 30 mins
Kook Tijd 30 mins
Totaal 1 hr
Gerecht Menu
Keuken Klassiek
Servings 2

Ingrediƫnten
  

Voor de chocoladesaus:

  • 250 gram van je favoriete chocolade of chocoladekorrels. Geen favoriet? Gebruik dan pure chocolade en een theelepel oploskoffie.
  • 250 ml slagroom

Voor de aardbeiensiroop:

  • aardbeien + suiker

Pannenkoeken recept

  • 40 gram echt puur cacaopoeder
  • 150 gram bruine suiker
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1/4 to t 1/2 theelepel zout
  • 125 ml volle melk
  • 125 ml botermelk
  • 2 grote biologische eieren
  • 3 en een halve eetlepel plantaardige olie of gesmolten boter
  • anderhalve theelepel biologisch vanille extract
  • boter om de koekenpan in te vetten

Bereiding
 

Hoe chocoladesaus op voorhand maken:

  • Neem een vuurvaste kom of sauspannetje en breek er de chocolade in.
  • Neem een sauspannetje, doe er de room in en breng op een laag vuurtje net niet aan de kook.
  • Giet de hete room over de chocolade in het andere sauspannetje of kom en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is. Je saus zal dikker worden tijdens het afkoelen, dus wil je een dunnere saus, voeg dan enkele eetlepels
  • hete room toe, ofwel warm je de saus terug wat op, op een zeer laag vuurtje of in een warm water bad.

Hoe aardbeiensiroop maken:

  • Pureer enkele aardbeien (vers of uit de diepvries) en duw door een zeef. Meet het volume af en voeg een gelijk gewicht aan suiker toe.
  • Breng in een sauspannetje onder voortdurend roeren aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost en je aardbeiensiroop is klaar.

Hoe pannenkoeken bakken

  • Neem een grote kom, doe er het cacaopoeder in en de helft van de bruine suiker en roer goed om.
  • Roer er dan het zout en het bakpoeder door, en tenslotte de bloem.
  • Maak een kuiltje in het midden en zet even apart.
  • Neem een andere kom, doe er de rest van de bruine suiker in en de 2 grote eieren en klop met kloppers goed luchtig tot alle suiker is opgelost in de eieren (klop op volle snelheid)
  • Klop er dan de olie door, de vanille, de melk en de karnemelk.
  • Giet het melkmengsel in het kuiltje van de kom met bloem en roer met een houten lepel door elkaar: het beslag mag nog enkele bloemklonters hebben.
  • Neem een koekenpan, verwarm op een middelhoog vuur, beboter met wat boter, giet de overtollige boter weer uit de pan, giet er beslag in (meet af in een kopje als je steeds even grote pannenkoeken wil bakken) en
  • wentel de pan in alle richtingen zodat de pannenkoek overal even dik is. Als je beslag te dik is, roer er dan wat meer melk door zodat de rest van de pannenkoeken makkelijker dunner uitspreiden. Ikzelf werk voor dit
  • recept echter het liefst met een dik beslag, zodat je makkelijk niet te grote pannenkoeken bakt, zodat je bord nog plaats heeft voor het fruit en de bol ijs (zie foto).
  • Laat bakken tot het oppervlak droog is, draai om en laat de andere kant bakken.
  • Serveer warm met chocoladesaus, verse aardbeien, vanilleijs en de aardbeiensiroop. Presentatie is hier belangrijk: 2 pannenkoeken, die je half opplooit, kan je zo leggen dat ze ietwat een hartvorm maken. Plak de helften
  • aan elkaar met chocoladesaus en werk af met wat witte poedersuiker erover gestrooid.