Witloof stoven: Weet je Wanneer je het lekkerste Witloof kan kopen?
https://www.onskookboek.be
En weet je welk witloof het lekkerst is? Klik hier voor je makkelijk, snel recept om lekker witloof te stoven of braiseren. + BUDGET: zelf je stoofpan maken, goedkoop!
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 15 minutes mins
Totaal 25 minutes mins
Gerecht Groenten
Keuken Klassiek
- 1 kilo witloofkroppen
- 50 gram echte boter
- peper rotszout (zeezout) en nootmuskaat
- indien gewenst: een klontje suiker
- een beetje water of groentebouillon
- een lage stoofpot met dikke bodem en deksel of een braadpan met dikke bodem en boterpapier
Snijd de bodem van de stronken en verwijder indien gewenst ook de bitter kegels. Snijd de stronken overlangs in 2.
Laat 50 gram boter smelten in een stoofpot op een hoog vuur en leg de witloofkroppen er op de bodem in. Zorg ervoor dat de grootte van de pot zodanig is dat de bodem volledig gevuld is met de stronken en leg vooral geen stronken op elkaar.
Kruid witloof met peper, rotszout en nootmuskaat en voeg eventueel suiker toe voor een ietwat minder bittere smaak. Laat 2 minuten bakken aan 1 kant en draai om, laat opnieuw 2 minuten bakken.
Giet een beetje water of bouillon in de pot, laat op een hoog vuur dampen vormen alvorens het deksel op de pot te zetten en het vuur lager te draaien.
Laat het witloof een 10 tot 15 minuten gaar stoven en bind indien gewenst het kookvocht met aardappelbloem tot saus.
Keyword België, Stoofpotje, Vlaanderen, Witlof, Witloof