Go Back

2x lekkere aspergesoep maken: 1x groene aspergesoep, 1x klassiek à la Sandra Bekkari

https://www.onskookboek.be
2x snel, makkelijk en lekker aspergesoep maken doe je zo! Het ganse jaar door goedkoop met groene asperges. Of maak klassieke aspergesoep met aspergeschillen dankzij dit recept van Sandra Bekkari.
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 30 mins
Totaal 40 mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten
  

  • 2 bundeltjes gewassen groene asperges een 400 tot 500 gram, je kan natuurlijk ook witte asperges gebruiken
  • 750 ml goede groentebouillon
  • 1 middelgrote witte ajuin fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • 1 middelgrote witte aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • vers gemalen peper
  • 80 ml crème fraîche

Bereiding
 

  • Snijd de harde uiteinden van de asperges en doe ze in een pot met groentebouillon: laat sudderen op een matig vuurtje.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een soeppot met dikke bodem en stoof er de ajuin en bleekselderij in zacht voor een 5tal minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe, kruid met ¼ theelepel zeezout en wat vers gemalen peper. Laat een 4tal minuten verder stoven en voeg als de pan te droog wordt wat extra olijfolie toe.
  • Giet 750 ml van de bouillon door een zeef bij de aangestoofde groenten. Breng aan de kook en laat net zolang pruttelen tot de aardappelstukjes zacht gekookt zijn (5tal minuten). Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
  • Snijd de asperges in stukken en laat 5 minuten mee pruttelen in de soeppot met de bouillon en de gare soepgroenten.
  • Vis enkele aspergepunten uit de soep voor de garnering (1 per bord). Pureer de soep met een staafmixer of blender (doe voor een meer smeuïge soep de gepureerde soep door een zeef).
  • Proef en voeg indien nodig meer peper of zout toe. Voeg de crème fraîche toe en roer of mix met de staafmixer door de aspergesoep en serveer met de overgehouden aspergepunt.