Go Back

Hoe makkelijke ovenschotel maken met gehakt en pasta? Lekker simpel op grootmoeders wijze!

https://www.onskookboek.be
Wil jij je wat warmer voelen? Maak deze ongelooflijk lekkere en hééééél makkelijke ovenschotel met gehakt, pasta en tomatensaus: gegarandeerd genieten en nog beter als overschotje de volgende dag.
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 1 hr 30 mins
Totaal 1 hr 35 mins
Gerecht Ovenschotel, Pasta
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 ui
  • rotszout
  • naar wens: knoflookteentjes
  • 500 gram gehakt kies naar eigen voorkeur en dieet, grootmoeder gebruikt gemengd gehakt van rund en varken, lekker oosters met lamsgehakt

Kruiden voor het gehakt naar wens

  • 1 koffielepel gedroogde korianderblaadjes
  • 1 kleine theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel muskaatnoot
  • peper naar wens
  • 1 blik gepelde tomaten Elvea
  • 200 ml bouillon
  • 1 laurlierblad

Voor de pasta

  • 125 gram penne pasta
  • kokend gezouten water

Voor de topping van je pastaschotel

  • 1 to t 2 biologische eieren
  • 200 ml room
  • 30 ml melk
  • 60 gram gemalen kaas
  • 25 gram pijnboompitten

Bereiding
 

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpot. Snijd de ui fijn en begin aan te stoven. Strooi er royaal wat rotszout over.
  • Schil knoflookteentjes, plet en laat mee aanstoven.
  • Wanneer de uien glazig kleuren, voeg je het gehakt toe, en bak het gehakt rul.
  • Kruid met de kruiden in bovenstaand lijstje en bak even verder tot de aroma's goed vrijkomen.
  • Voeg de tomaten toe. Giet de bouillon in het blikje tomaten zodat je alle tomatensap met de bouillon bij in de stoofpot kan gieten.
  • Voeg 1 laurierblad toe. Breng aan de kook en laat 2 tot 3 kwartier zonder deksel sudderen tot de saus weer ingedikt is.
  • Ondertussen kook je de penne beetgaar zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Oven voorverwarmen op 190 graden.
  • Roer de penne door de saus en schep alles in een ovenschotel. proef en voeg indien nodig meer peper, nootmuskaat en rotszout toe.
  • In een kommetje klop je de eieren los in de melk en room. Roer er de gemalen kaas door en giet over de ovenschotel.
  • Strooi er nog wat pijnboompitten over.
  • Zet je ovenschotel met gehakt een 40 tal minuten in de oven.