Go Back

3 Lekkere broccolisoep recepten: Jeroen Meus, Sandra Bekkari paleo!, Piet Huysentruyt

https://www.onskookboek.be
Want wat is beter dan een kaassoep in een dampende kom? Sandra Bekkari's broccolisoep? Of de lekkere klassieke broccolisoep recepten met kaas van Jeroen Meus of Piet Huysentruyt?
5 from 2 votes
Prep Tijd 15 mins
Kook Tijd 40 mins
Totaal 55 mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram broccoli
  • 1 ajuin
  • wit van 1 prei
  • room boter, en blauwe kaas

Bereiding
 

  • Indien gewenst voor de garnering: snijd de topjes van de broccoli - 1 mm dikte - en leg apart voor te serveren in een bord. Alleen doen als je genoeg tijd hebt: oogt mooi en niets is gezonder dan verse broccoli.
  • Snijd de ajuin, prei en rest van de broccoli in fijne stukjes.
  • Smelt boter in een pan, stoof er de groenten in aan die je goed kruid met peper en zout.
  • Na enkele minuten stoven voeg je de groentebouillon toe (al dan niet zelf gemaakt of instant uit poeder of een blokje)
  • Laat de soep een 30 tal minuten koken.
  • Voeg er kaas en indien gewenst ook room aan toe en pureer met een staafmixer.
  • Leg eventueel een stukje kaas in een bord en giet er de warme broccolisoep over zodat de kaas smelt, en garneer met de fijngesneden broccolihoofdjes.