Go Back

Wist je dat je verse goulash kan maken zonder paprika?

https://www.onskookboek.be
Wil je verse goulash maken die je nog nooit geproefd zal hebben? Ga dan aan de slag met dit authentieke goulash recept uit Kroatie. Lang pruttelen = lekker genieten!
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 3 hrs 45 mins
Totaal 3 hrs 55 mins
Gerecht Stoofvlees
Keuken Kroatië
Servings 6

Ingrediënten
  

  • 400 gram rundsvlees
  • 400 gram varkensvlees van de schouder stoofvlees van een soepkalkoen voor wie geen varken eet
  • 2 varkenspoten kalkoenpoten voor wie geen varken eet
  • 400 gram lamsribben
  • 600 gram uien
  • 3 laurierblaadjes
  • naar smaak 1,5 eetlepels rotszout
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder omdat we dat nu eenmaal lekker vinden in goulash!, mag wel maar moet dus niet
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 1 verse hete peper

Bereiding
 

  • Snijd het rundsvlees en varkensvlees in hapklare blokjes van een 2tal cm. Hak de varkenspoten in 4 gelijke stukken en snijd de lamsribben in kleinere stukken.
  • (Hak de ui fijn en bak even glazig in wat olie, wie niet wil bakken, die gaat direct verder). Voeg dan 300 ml water toe en laat een half uurtje koken.
  • Voeg dan de varkenspoten toe en zet net onder water (ongeveer een halve liter water nodig). Laat een 20tal minuten sudderen.
  • Voeg dan het rundsvlees en de lamsribben toe, overgiet met 1 liter water en laat een half uur sudderen.
  • Voeg dan het varkensvlees, de laurierblaadjes en voldoende water toe,zodat je zonder verder omkijken kan blijven sudderen tot alles gaar is (nog ongeveer 1 uur).
  • Voeg dan naar smaak peper en rotszout toe en laat nog een half uur verder sudderen.
  • Schep wat saus uit de ketel, roer er tomatenpuree en paprikapoeder door en roer weer door de stoofpot. Giet er dan een scheut witte wijn bij en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg er op het einde nog een fijngesneden pepertje aan toe en laat nog even verder sudderen en voilà: je hebt net vers Kroatisch Čobanac stoofvlees gemaakt.