Neem een grote pot en breng daarin de 1 liter bouillon aan de kook.
Neem een pan en smelt hierin de boter of warm de olie op. Bak hierin de uien snippers glazig.
Voeg de aardappels, courgette, tijm, rozemarijn, basilicum en zwarte peper toe en laat 5 minuten stoven.
Voeg er de gestoofde groenten en de kokende bouillon bij en laat een 15tal minuten sudderen (tot alle groenten gegaard zijn: hoe kleiner je de groenten snijd, hoe sneller ze garen).
Mix de courgettesoep met een staafmixer of blender (laat dan wel de soep wat afkoelen vooraleer je een blender gebruikt).
Voeg de (noten)melk toe en breng de courgettesoep opnieuw tot kookpunt.
Voeg sojasaus toe en laat 2 minuten zachtjes verder koken. Proef en voeg meer kruiden of sojasaus toe naar smaak.
Serveer de courgettesoep gegarneerd met de verse dille of andere verse tuinkruiden.
En... Hoe maak jij courgettesoep? Druk dit recept niet af zonder een reactie te laten onderaan :-)