Stoof in een grote pot de knoflook en sjalotjes aan in hoeveboter op een middelhoog vuur onder regelmatig roeren tot de sjalotjes doorzichtig worden. Wie een vers pepertje gebruikt, stooft dit nu mee aan.
Voeg de rode paprika's toe, roer en kook tot ze gaar zijn (ongeveer 10 tot 15 minuten).
Voeg courgette en zowel de verse als ook het blik tomaten toe. Kook 10 minuten verder en roer zo nu en dan om.
Voeg de bloem toe en roer tot ze verdwijnt.
Voeg het water, de wortelen, de gedroogde tomaten en alle specerijen toe.
Zet op een zeer laag vuur en kook onder halfopen deksel verder voor... 3 uren. Moeder zette zulke soep in de winter gewoon op de kachel... Controleer zo nu en dan of er geen extra water in de pot moet.
Proef en pas de kruidenbalans aan indien nodig.
Kook verder tot de courgettesoep de gewenste dikte bereikt.
Neem de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
Serveer de paprika tomaten courgettesoep soep warm, gegarneerd met vers gesneden groene kruiden, al dan niet een dot yoghurt en geroosterd roggebrood of zuurdesem brood.
en... hoe maak jij courgettesoep (met tomaat)? Deel het in een reactie!