De koppen en de graten wassen.
De uien pellen en in vier snijden.
De soepgroenten schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
Alles in een kookpan doen met een liter water en peperbolletjes en laurier toevoegen. Aan de kook brengen, afschuimen en twintig minuten laten sudderen.
Zeven in een met stevig keukenpapier of keukenhanddoek bekleed vergiet of gewoon door een fijne zeef, kwestie van zeker geen graten over te houden in je visbouillon.
De wortel en de jonge uitjes schoonmaken, in blokjes snijden en tien minuten laten koken in de visbouillon.
De ananas schillen, de harde kern verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
De visfilet wassen, bedruppelen met citroensap en inwrijven met een beetje zeezout. In blokjes snijden en met de ananas in de soep laten trekken gedurende vijf minuten.
Op smaak brengen met de witte wijn, peper en zeezout.
De room door de eidooiers roeren in een soepterrine, een pollepel soep erdoor mengen en dan de rest van de soep toevoegen.
In borden scheppen en bestrooien met gehakte dille.
Vissoep opdienen met krokante sneden van bijvoorbeeld glutenvrij (stok)brood.