Go Back

5x lekkere Ontbijt recepten van Sandra Bekkari

https://www.onskookboek.be
Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie.
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 45 mins
Totaal 55 mins
Gerecht Gebak
Keuken De Voedselzandloper, glutenvrij, Paleo dieet, Sandra Bekkari
Servings 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 biologische eieren
  • 120 gram amandelmeel kan je zelf maken door 120 gram amandelen fijn te malen of fijn te mixen in je blender
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • een snuifje rotszout
  • 2 eetlepels vloebare kokosolie
  • 2 handvollen amandelen
  • 1 to t 2 handvollen rozijnen of ander gedroogd fruit veenbessen, blauwe bessen...
  • amandelschilfers naar wens om over het amandelbrood te strooien voor het bakken

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Begin met de eieren en het amandelmeel in een blender te mixen.
  • Voeg de banenen toe en mix tot de bananen in het belsag zijn verdwenen.
  • Voeg bakpoeder, kaneel, rotszout en kokosolie toe en mix opnieuw door elkaar.
  • Hak de amandelen fijn en voeg met de rozijnen toe aan het beslag. Roer even door elkaar (of zet de blender even snel aan/uit).
  • Giet in een vooraf ingevette (of met bakpapier bedekte) rechthoekige cakevorm, overstooi naar wens met amandelschilfers en je amandelbrood is klaar na 40 tot 45 minuten in je oven te bakken.
  • Laat even afkoelen zodat je het broodje makkelijker zal kunnen aansnijden: smakelijk!