Go Back

Pompoensoep Sandra Bekkari = weinig werk voor Veel Smaak!

https://www.onskookboek.be
Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari zodat je met een minimum aan werk in je keuken een maximum aan smaken zal proeven in je bord.
5 from 1 vote
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 45 mins
Totaal 50 mins
Gerecht Soep
Keuken De Voedselzandloper, glutenvrij, lactosevrij, makkelijke recepten, Paleo dieet, Sandra Bekkari
Servings 12

Ingrediënten
  

  • 2 butternutpompoenen of 2 tot 3 kilogram andere pompoenen voor pompoenen met groen vel: zeker wel schillen voor behoud van mooie kleur van je soep of gewoon half door snijden, zo roosteren en dan het vruchtvlees eruit lepelen
  • 4 uien
  • 8 knoflookteentjes Sandra gebruikt er veel minder
  • geelwortel kurkuma of voor wie meer pit in de soep wil: currypoeder (waar de gele currykleur toch ook van kurkuma komt)
  • peper van de molen
  • voor wie het in huis heeft: verse rozemarijn voor de typisch Mediterrane/Provençaalse smaak en verse salie, zoniet gewoon 1/2 tot 1 theelepel droge rozemarijn, of wat Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 2 liter groentebouillon
  • voor de garnering indien voorhanden: groene pompoenpitten pepitas, dus reeds gepeld
  • rotszout naar smaak

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Snijd de pompoen in grote stukken (verwijder uiteraard de zaadjes). Plet de knoflookteentjes onder een hakmes en snijd de uien in grove stukken.
  • Schik alle groenten op een bakplaat, leg er 2 verse takjes rozemarijn en enkele salieblaadjes bij, schud er wat kurkuma + peper of nog makkelijker gewoon kerriepoeder over, overgiet met olijfolie en meng met je handen door elkaar.
  • Zet de bakplaat in de oven en laat minstens een half uur roosteren tot de pompoen volledig gegaard is. Hoe langer in de oven, hoe meer smaak: let er uiteraard wel op dat niets zwart begint te roosteren.
  • Doe de geroosterde soepgroenten in een soeppot met 2 liter groentebouillon en laat nog enkele minuten pruttelen. Wie gedroogde rozemarijn toevoegt doet dat nu, maar laat de soep minstens een kwartiertje verder pruttelen zodat de smaak van de rozemarijn goed in de soep terechtkomt.
  • Rooster ondertussen de pepitas in een pan zonder olie.
  • Pureer je pompoensoep in de soeppot met een staafmixer, proef en voeg indien nodig rotszout toe.