Go Back

Maak deze Courgettesoep in 10 minuten... met korstjes!

https://www.onskookboek.be
Het makkelijkste recept om lekkere courgettesoep te maken lees je hier: bovendien klaar in 10 minuten, inclusief lekkere curry korstjes.
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 5 mins
Totaal 10 mins
Gerecht Soep
Keuken glutenvrij indien gewenst, klassiek indien gewenst, vegetarisch indien gewenst
Servings 2

Ingrediënten
  

  • 4 kleine courgettes
  • 250 ml bouillon liefst zelf getrokken - dit kan je met dit recept in minder dan 15 minuten! - of van een biologisch half groentebouillonblokje opgelost in 250 ml water
  • 3 knoflookteentjes
  • 24 tal amandelen of 50 ml room, wat uiteraard niet strikt vegetarisch is
  • naar smaak ½ theelepel zeezout
  • een scheut olijfolie om te bakken (of hoeveboter, ook niet strikt vegetarisch en veel meer verzadigd vet dan in amandelen ... maar het klassieke alternatief)
  • naar smaak 1 theelepel currypoeder
  • naar wens voor extra gezonde soep: turmeric 1 theelepel
  • naar smaak 1/4 theelepel peper
  • een snuifje tijm
  • naar dieet: korstjes van gewoon brood of van lekker glutenvrij brood dat ieder kan bakken

Bereiding
 

  • Kook de bouillon.
  • Snijd ondertussen de courgettes in stukjes: niet schillen! Pel de knoflook.
  • Doe de courgettes en knoflook in een stoommandje en stoom een 5 tot 10 minuten gaar boven de kokende bouillon (wie geen stomer of stoommandje heeft, die kookt de courgette gewoon gaar in de bouillon).
  • Ondertussen verwarm je in een pan flink wat vetstof, voeg er de curry en de andere kruiden toe en laat even bakken tot het aroma van de curry je keuken vult. Deze stap niet overslaan: dus niet gewoon de curry vanuit het potje in de soep strooien: eerst bakken voegt veel meer lekkere smaken en aroma's toe aan je courgettesoep! Schep 2 theelepels van de kruidenvetstof uit je pan voor in de soep.
  • Bak in je broodkorstjes bruin krokant in de rest van de vetstof in de pan.
  • Wanneer de courgette en knoflook gaar zijn, doe je deze met de 2 eetlepels kruidenvetstof en de amandelen in een blender en mix tot een romige soep (met een staafmixer gaat ook, maar je eindresultaat is iets minder smeuïg). Proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe.
  • Serveer je courgettesoep met de korstjes en geniet!