Go Back

7 Stappen Super Simpel Paleo - Aziatische Soep

https://www.onskookboek.be
Je makkelijkste Aziatische soep maak je met dit recept dat ieder kan maken, zodat je zal genieten van een vullende kom warme soep: een ideale opkikker op een koudere dag.
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 25 mins
Totaal 35 mins
Gerecht Soep
Keuken De Voedselzandloper, glutenvrij, Koolhydraatarm, lactosevrij, Oosterse recepten, Paleo dieet, Thailand
Servings 6

Ingrediƫnten
  

Smaakmakers om eerst te bakken

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 2 cm verse laoswortel galangal
  • 1.5 cm verse kurkumawortel geelwortel
  • 1 dikke of 2 dunne stengels citroengras: geplet en in 2 stukken gesneden zodat de stengels in je pot passen
  • 1 lange rode peper: zaadjes verwijderen en de peper in stukjes gesneden
  • indien voorhanden: een 4tal limoenblaadjes: kneuzen
  • 2 eetlepels fijngesneden verse korianderstengels

Ingredienten om daarna mee te koken

  • 1 liter groentebouillon
  • 600 gram vruchtvlees van pompoen
  • 2 knoflookteentjes
  • schil van een halve limoen: het bittere wit met een lepel of mes van de schil halen
  • 2 eetlepels vissaus kijk op de verpakking of de vissaus alleen bestaat uit ansjovis, water en zout: dus volledig paleo

Na het pureren verder op smaak brengen met:

  • naar smaak en wens: 100 ml kokosmelk
  • naar smaak en wens: 2 eetlepels vers limoensap
  • rotszout naar smaak

Voor de garnering

  • een schijfje verse limoen
  • verse korianderblaadjes

Bereiding
 

  • Verwarm de kokosnootolie in een soeppot met dikke bodem en bak er de ui in, samen met het stuk galangalwortel, het stuk geelwortel, het citroengras, de fijngesneden rode peper, limoenblaadjes en korianderstengels. Bak op een middelhoog vuur voor een 3 tot 5tal minuten. Goed omroeren zodat niets aanbakt.
  • Overgiet met de bouillon, voeg pompoen, knoflook, limoenschil en vissaus toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat (een 15 tal) minuten pruttelen totdat de pompoen gaar is (wanneer je een stuk pompoen met een vork makkelijk tot puree kan platdrukken).
  • Haal het citroengras, galangalwortel, kurkumawortel, limoenblaadjes en limoenschil weer uit de soep.
  • Pureer met een staafmixer of laat wat afkoelen en pureer in een keukenmachine of blender.
  • Voeg er kokosmelk en limoensap aan toe en pureer je nu toch wel volledig Aziatische soep opnieuw. Proef en breng verder op smaak met meer limoensap en rotszout. Maak dikker met meer kokosmelk of maak dunner door er meer bouillon aan toe te voegen en pureer opnieuw.
  • Garneer naar wens met extra kokosmelk, verse korianderblaadjes of verse rode peper.