Go Back

3 ingrediënten: Hoe Lekkere Butternutsoep maken met schil

https://www.onskookboek.be
Op zoek naar een makkelijk butternutsoep recept met schil en al? Maak dan dit super simpel pompoensoep recept: alles gaat in de soep dus gegarandeerd meer smaak en minder werk.
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 50 mins
Totaal 1 hr
Gerecht Soep
Keuken De Voedselzandloper, glutenvrij, Het paleo dieet, Klassiek, Koolhydraatarm, lactosevrij
Servings 6

Ingrediënten
  

  • 2 theelepels vetstof klassiek: hoeveboter, spekvet of ghee voor het paleo dieet, arachideolie voor De Voedselzandloper
  • 2 uien 100 gram
  • 400 gram butternut vruchtvlees met schil
  • 2 kleine rode appels (Red Delicious - 200 gram)
  • 1/2 theelepel of 2 mespunten kaneelpoeder
  • rotszout of zeezout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 liter water of zelfgemaakte kippenbouillon voor meer smaak en flink wat meer gezonde voedingsstoffen

Bereiding
 

  • Verwarm de vetstof in een brede soeppot, snijd er de uien in en begin te bakken tot de uien goudbruin kleurt (10tal minuten).
  • Snijd ondertussen de appels en de butternut in stukken: appels en butternut NIET schillen, wel zaadjes + klokhuis + draadjes verwijderen uiteraard. Voeg bij de gebruinde uien, strooi er kaneelpoeder, peper en zout over en laat 10 minuten mee stoven: voeg meer vetstof toe indien de pot te droog aanvoelt.
  • Overgiet met water (of kippenbouillon), zet een deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een zeer laag vuurtje.
  • Pureer je butternutsoep met appel fijn, proef en breng verder op smaak met peper en/of rotszout.