Go Back

Grootmoeder's rettich soep recept

https://www.onskookboek.be
Op zoek naar een beproefd rettich soep recept? Ga dan aan de slag met dit recept van mijn grootmoeder zodat je makkelijk, snel en goedkoop zal genieten van rammenas of radijsjessoep.
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 25 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Soep
Keuken glutenvrij, Klassiek
Servings 4

Ingrediënten
  

  • 1 to t 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien 90 gram
  • 400 gram rettich dat was het gewicht van 1 rammenas
  • peper van de molen
  • 1 aardappel 120 gram
  • 4 eetlepels volle melk
  • 625 ml water
  • indien gewenst en voorhanden: 4 eetlepels crème fraîche of 50 gram overschotje van kaas)
  • flink wat verse groene tuinkruidengarnering munt, rettichloof, bieslook, peterselie en wat kleingesneden rauwe rettich
  • rotszout

Bereiding
 

  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een brede soeppot. Snijd 1 ui fijn en begin aan te stoven. Snijd de tweede ui fijn en stoof ook mee aan.
  • Snijd ondertussen de rettich in kleine stukjes en stoof mee aan. Zet het vuur wat hoger, roer zo nu en dan om en bak tot de uien beginnen te bruinen en de rettich glazig kleurt.
  • Schil ondertussen de aardappel in kleine stukjes en voeg ook toe: voeg indien de bodem van de pot te droog wordt meer olijfolie toe.
  • Voeg water, melk, peper (en rotszout voor wie geen kaas gaat toevoegen) toe: breng aan de kook en laat sudderen tot alle groenten gaar zijn.
  • Pureer je rettich soep met een staafmixer, pureer er indien gewenst ook kaas door, breng verder op smaak met rotszout en serveer met fijngesneden rettich en flink wat verse, groene tuinkruiden.