Go Back

3 pompoensoep recepten van Sofie Dumont

https://www.onskookboek.be
Goedkoop en lekker! 3 recepten van Sofie Dumont om pompoensoep te maken: dus genieten na weinig werk van een flink vullende portie groenten in je soepkom.
Prep Tijd 15 mins
Kook Tijd 30 mins
Totaal 45 mins
Gerecht Soep
Keuken De Keuken van Sofie, glutenvrij, Goedkoop, Klassiek, makkelijke recepten
Servings 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 eetlepel hoeveboter
  • 500 tal gram vruchtvlees van pompoen ongeveer 1/4 de pompoen is dat hier
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 2 rijpe tomaten
  • een snuifje kurkuma 1/4 theelepel
  • peper en rotszout naar smaak
  • naar wens 500 ml kippenbouillon of water: (wie water gebruikt voegt niet "teveel" toe, wegens water heeft geen smaak)

Bereiding
 

  • Smelt de hoeveboter in een brede soeppot.
  • Snijd de ui fijn en begin aan te stoven met de kurkuma. Indien de pot te droog wordt, voeg je meer hoeveboter toe.
  • Snijd de wortel, voeg bij de ui en stoof mee aan.
  • Schil de pompoen, verwijder draden en pompoenpitten, snijd het vruchtvlees in stukken en stoof mee aan. Roer alles goed om, kruid met peper en rotszout en laat verder stoven tot de aroma's van alle soepgroenten goed vrij komen.
  • Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, overgiet met kippenbouillon tot alle groenten onder staan, breng aan de kook en laat een 20tal minuten pruttelen onder deksel.
  • Pureer de pompoensoep, proef en breng verder op smaak met peper en rotszout.