Go Back
–+ servings

Abrikozen taart

Moeder @ https://www.onskookboek.be
Zeer makkelijk en zeer lekker gedroogde abrikozen taart recept zodat telkens als regenweer je parten speelt jij je humeur weer zal opkrikken: super met roomijs.
5 from 1 vote
Prep Tijd 13 hrs
Kook Tijd 30 mins
Totaal 13 hrs 30 mins
Gerecht Taart
Keuken grootmoeder's recepten, Klassiek
Servings 8

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg

  • 275 to t 300 gram bloem
  • 60 gram amandelpoeder
  • 65 gram witte kristalsuiker
  • 65 gram kandijpoeder
  • 75 gram hoeveboter
  • 2 biologische eieren van losloop scharrelkippen
  • 1/4 koffielepel bakpoeder
  • 1/4 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 snuifje zout

Voor de taartvulling

  • 1 doos van 250 gram abrikozen
  • 300 ml water
  • 1 citroen
  • 150 gram bruine kandijsuiker

Voor de taart en afwerking

  • 1 ronde taartvorm tot 26 cm en 4 cm hoog
  • 1 geklutst ei

Bereiding
 

Taartvulling maken

  • Abrikozen in stukjes snijden, enkele uren of een ganse nacht te week zetten in het water.
  • Daarna mengen met de suiker en ongeveer 10 minuten zachtjes laten stoven.
  • Pureer met een staafmixer, voeg het vers geperst citroensap toe van de verse citroen en laat afkoelen: je taartvulling is klaar.

Kruimeldeeg maken

  • Meng de bloem met het bakpoeder en zeef.
  • Laat de hoeveboter zacht worden of maak ze zacht met een vork.
  • Meng er dan de suiker en de geklutste eieren onder.
  • Daarna de bloem toevoegen en onder mengen.
  • Verder mengen met je handen tot je een zacht, droog deegje hebt
  • Laat het deeg even rusten in de ijskast (bijvoorbeeld een kwartiertje).

Taart bakken

  • Strooi wat bloem op een werkvlak en wrijf ook je deegrol in met wat bloem zodat het deeg niet aan je deegrol nog aan je werkvlak gaat kleven.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Rol het deeg uit met de deegrol.
  • Beboter je deegvorm, strooi er bloem over en schud de overtollige bloem (die niet aan de vorm blijft plakken) er weer uit.
  • Leg het deeg in de vorm, maar prik het deeg NIET in met een vork.
  • Stort de afgekoelde abrikozen uit op het deeg.
  • Van de restjes van het deeg snijd je reepjes die je in ruitvorm over de taart legt.
  • Smeer de randen van het deeg en de reepjes in met geklutst ei.
  • Bak je abrikozentaart in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 200 graden.
  • Smakelijk!
Keyword Abrikoos, Amandelen, Ei, Oma, Taart
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!