Go Back

Spinaziepuree

Moeder https://www.onskookboek.be
De snelste spinaziepuree volgens een beproefd recept van mijn moeder plus allerlei tips en variaties zodat je zal genieten van lekkere, Vlaamse spinaziestoemp.
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 20 mins
Totaal 30 mins
Gerecht Aardappelpuree, Stamppot
Keuken Klassiek
Servings 2

Ingrediƫnten
  

Voor 2 tot 3 personen

  • 400 to t 500 gram aardappelen
  • water
  • rotszout
  • 300 gram Iglo gehakte diepvries spinazie met kruidenkaas (naar wens, geldbeugel en smaak)
  • spek: 1 dikke snede per persoon
  • een klein klontje hoeveboter om het spek in te bakken
  • naar wens: spekvet of hoeveboter 1/2 eetlepel
  • naar wens: een scheutje een half glas volle melk (begin met een beetje: meer kan je altijd toevoegen, teveel kan je er echter niet meer uithalen!)
  • naar smaak: nootmuskaat rotszout, peper van de molen
  • naar wens: mosterd

Bereiding
 

  • Laat de gehakte diepvries spinazie ontdooien.
  • Bak het spek in een pan met wat hoeveboter in een niet te hete pan die vol ligt met spek (zodat het vet niet gaat aanbakken in plaatsen waar geen spek in de pan zou liggen).
  • Kook de aardappelen gaar in water met een weinig rotszout: giet ze daarna af, voeg een snuif nootmuskaat toe en pureer (kan hier best snel met een vork).
  • Voeg de ontdooide gehakte - met Boursin kaas - spinazie bij de aardappelen, voeg ook extra hoeveboter of het spekvet uit de pan toe en een scheutje volle melk, meng met een vork en laat samen even stoven op een zacht vuurtje. Voeg indien de puree te dik is naar wens meer melk toe maar niet teveel, zodat je geen te dunne of "platte" - zoals moeder het noemt - puree krijgt.
  • Proef en breng verder op smaak met peper en rotszout.
  • Serveer je spinaziepuree met een snede spek per persoon en een schep lekkere mosterd.