Go Back

Moeder's gezonde, smakelijke Lentesoep met wintergroenten

http://www.OnsKookboek.be
Honger? Vraag jij je weer af welke maaltijdsoep te maken? Lees hier hoe jij lekkere lentesoep zal maken: dus vullend genieten met wat jij in je ijskast vindt.
Prep Tijd 15 mins
Kook Tijd 45 mins
Totaal 1 hr
Gerecht Soep
Keuken Klassiek, Moeder's keuken, Op grootmoeders wijze
Servings 4

Ingrediënten
  

  • een klont hoeveboter
  • een scheutje maïskiemolie
  • 2 to t 3 uien
  • 1 eetlepel currypoeder
  • wortelen een 350 gram
  • knolselder een 250 gram
  • pastinaak wat je maar kan vinden dus in je ijskast, ongeveer 150 gram
  • peper
  • rotszout
  • tijm
  • basilicum
  • 2 grote laurierblaadjes
  • water
  • droge Ardense worst (150 gram... wat je in je koelkast kan vinden)

Bereiding
 

  • Neem een soeppot met dikke bodem en smelt hierin de hoeveboter met een scheutje maïskiemolie.
  • Snijd de ajuinen grof en begin aan te stoven.
  • Strooi er de currypoeder over en laat meestoven.
  • Snijd de wortelen in stukken, voeg toe bij de uien, roer om en laat mee stoven.
  • Snijd de knolselder in stukken, voeg toe in de soeppot, roer om en laat mee stoven.
  • Snijd ook de pastinaak in stukken, voeg toe en laat meestoven.
  • Kruid met peper, rotszout, tijm, basilicum, en de laurierblaadjes.
  • Als de groenten goed aangestoofd zijn, zet je ze onder water, voeg een stuk droge worst toe en breng aan de kook.
  • Laat je soep een half uurtje op een klein vuurtje sudderen.
  • Neem dan de worst en de laurierbladeren uit de soep en pureer de groentesoep in de soeppot met een staafmixer.
  • Proef en voeg indien nodig meer peper of rotszout toe.
  • Snijd de droge worst in stukjes, leg een paar stukjes in een bord, giet er de lentesoep over en voeg kruidenkaas naar believen toe.
  • Lekker smullen!