Snijd met een dunschiller de schil in lange repen van de citroenen (zo kan je de citroenen nog voor iets anders gebruiken: ideaal in de winter tijdens een verkoudheid: thee maken met echte honing van echte bijen van bij de imker en citroen).
Neem een zeer scherp mes, snijd het witte merg van de schil en gooi weg.
Doe de schillen in een (2tal liter) bokaal, overgiet met pure alcohol, sluit de bokaal en laat een 3 weken trekken op kamertemperatuur.
Doe de laatste dag van het macereren de suiker met het water in een pot met dikke bodem, verwarm en blijf roeren tot de suiker gesmolten is. Breng even aan de kook en laat dan volledig afkoelen.
Giet de afgekoelde siroop bij in de bokaal met de alcohol en citroenschillen en laat 10 dagen rusten.
Giet je likeur daarna door een zeef zodat je de schillen makkelijk kan verwijderen.
Giet je limoncello in kleine flessen en bewaar in de ijskast. Serveer ijskoud na een maaltijd als digestief.