Begin met de rijst te koken zoals op de verpakking vermeld. Wie rijst los koop, voegt water toe tot 2 vingers boven de rijst, breng aan de kook en laat (een 12 tal minuten) garen.
Ga ondertussen de broccoliroosjes stomen (in een stoommandje of stoompot) tot ze beetgaar zijn (een 2 tot 3tal minuten).
Maak ondertussen de "Thaise saus" door de chilisaus te mengen met de vissaus, sojasaus, maïzena en het limoensap.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak er de kipfilets in gaar (1 tot 3 minuten aan elke kant, de ervaring maakt de meester, is het je eerste keer dat je kipfilets bakt, snijdt ze dan na enkele minuten open: roos vlees is niet gaar, wit vlees wel).
Neem de filets uit de pan, zet het vuur lager, giet de thaise saus in de pan en roer met een houten lepel eventuele aanbaksels los van de bodem in de saus. Roer om tot de saus indikt.
Proef: is de saus te zuur of te scherp, roer er dan wat bruine suiker door.
Voeg de gestoomde broccoliroosjes en gebakken kipfilets toe, roer zachtjes om zodat zowel vlees als groenten met saus bedekt zijn en laat indien gewenst 1 tot 2 minuten verder karameliseren (met extra bruine suiker lukt dit beter, maar weet dat er al flink wat suiker in de Thaise chili saus verborgen zit!).
Garneer met sesamzaadjes of zet naast je rijst met kip een kommetje sojasaus (met fijngesneden verse knoflook en verse chili indien voorhanden) en een kommetje sesamzaadjes.