Breng water met zout aan de kook.
Breek de houterige voet van de asperge af, schil de stelen en leg ze in koud water.
Doe de asperges in het gezouten kokende water met de punt van de stelen naar boven. Houd het water aan de kook.
Hak de verse peterselie met een mes fijn en zet apart.
Haal de dooiers uit de eieren, hak beide met een scherp mes fijn en zet in een ander kommetje apart.
Doe het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes
Doe de boter en het water in een klein potje, kruid met zout en peper en laat onder voortdurend roeren opkoken totdat de saus gebonden is.
Haal het potje van het vuur en doe er net voor het serveren de gehakte eieren en de peterselie bij.
Voel of de asperges gaar zijn door erin te prikken (10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe dik de groente is).
Van zodra ze gaar zijn, haal je de stelen direct uit de kookpot en dien je de asperges op met de botersaus