Go Back
–+ servings

BONUS 2: Makkelijkst Recept voor Asperges op Vlaamse wijze

https://www.onskookboek.be
Zeer makkelijk recept om asperges op Vlaamse wijze te maken zodat je zeer snel van lekkere asperges als bijgerecht zal genieten, met tips om asperges te schillen.
5 from 2 votes
Prep Tijd 15 minutes
Kook Tijd 15 minutes
Totaal 30 minutes
Gerecht Bijgerecht
Keuken Vlaanderen
Servings 4

Ingrediënten

  • 20 verse Vlaamse witte asperges, 5 tot 6 per persoon
  • 4 hardgekookte eieren
  • 160 gram melkerijboter
  • 1/2 bundel verse peterselie
  • 8 eetlepels water
  • peper en zout naar smaak

Bereiding
 

Asperges schillen

  • Zorg dat je in een goede ontspannen houding staat.
  • Plaats de asperges voor jezelf met de kop van de stelen naar je toe en de voet weg van jezelf
  • Leg een dunschillertje plat op de asperges alvorens ze te schillen
  • Breek indien nodig het taaie einde van de voet af: asperges hebben de neiging te breken met een knakkend geluid en dan nog wel precies op de plek waar de voet te taai wordt om snel te bereiden. Makkelijk dus
  • om net genoeg van de steel te breken.

Asperges bereiden

  • Breng water met zout aan de kook.
  • Breek de houterige voet van de asperge af, schil de stelen en leg ze in koud water.
  • Doe de asperges in het gezouten kokende water met de punt van de stelen naar boven. Houd het water aan de kook.
  • Hak de verse peterselie met een mes fijn en zet apart.
  • Haal de dooiers uit de eieren, hak beide met een scherp mes fijn en zet in een ander kommetje apart.
  • Doe het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes
  • Doe de boter en het water in een klein potje, kruid met zout en peper en laat onder voortdurend roeren opkoken totdat de saus gebonden is.
  • Haal het potje van het vuur en doe er net voor het serveren de gehakte eieren en de peterselie bij.
  • Voel of de asperges gaar zijn door erin te prikken (10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe dik de groente is).
  • Van zodra ze gaar zijn, haal je de stelen direct uit de kookpot en dien je de asperges op met de botersaus
Keyword Bonus Recept
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!