Go Back
–+ servings

Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken - Met lekkere saus!

https://www.onskookboek.be
Wist je dat jij makkelijk zelf een lekker kalfsgebraad zal klaarmaken: simpel in een braadpan? Met een heerlijke saus: oh zo lekker geserveerd met kroketten...
5 from 1 vote
Prep Tijd 10 minutes
Kook Tijd 1 hour 40 minutes
Totaal 1 hour 50 minutes
Gerecht Vlees
Keuken Klassiek
Servings 10

Ingrediënten

  • 1 kalfsgebraad van ongeveer 1500 gram
  • 50 gram hoeve boter
  • peper en zout
  • 2 bosjes pijpajuin of lente-uitjes
  • 300 ml droge witte wijn
  • een beetje water indien gewenst
  • 3 eetlepels mosterd

Bereiding
 

  • De hoeveboter in een diepe braadpan laten smelten, kruid het vlees met peper en zout en laat het gebraad aan alle kanten bruinen bakken: dit zal een 15 tal minuten duren.
  • Giet de witte wijn naast het vlees (eventueel nog een extra beetje water), zet een deksel op de pot en laat een 40tal minuten stoven.
  • Voeg dan de gekuiste uitjes toe en laat een 30tal minuten verder braden.
  • Neem de pot van het vuur, giet het braadvocht in een brede pan en houdt het vlees warm in de andere pot.
  • Voeg bij het braadvocht in de brede pan de mosterd toe, roer goed om, zet op een laag vuur en laat een 10tal minuten inkoken.
  • Zeef de saus, voeg terug toe bij de uitjes en het kalfsgebraad, warm enkele minuten op en serveer.
Keyword Feest, Kerst
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!