Scheur 2 Romeinse salades in stukken, was en zwier droog. Heb je geen 'droogzwier-masjientje'? Wikkel dan de salade in een vaathanddoek. Dan met volle kracht de handdoek in het rond draaien tot de waterdruppels in
het rond vliegen. Dus best buitenshuis doen :-) gewoon laten uitlekken zoals Jeroen dat doet in een vergiet, is een tragere optie.
Maak verse, zeer stevige mayonaise met 2 eieren, 2 geperste knoflookteentjes, wat limoensap (van een halve limoen), 1 soeplepel scherpe mosterd. Doe deze ineen smalle, hoge beker. Roer alles door elkaar en zet er je
staafmixer op. Overgiet met 150 ml arachideolie. Mix en beweeg je staafmixer pas naar omhoog wanneer er rond het mes duidelijk mayonaise verschijnt.
Mix er wat cayennepeper, Worcestershire saus en enkele ansjovisfilets door.
Jeroen mixt er op het laatst 100 ml liefst Griekse yoghurt door: wat de mayonaise meer slap maakt. Wil je een steviger eindresultaat, roer de yoghurt dan met de hand door de mayonaise.
Snijd ondertussen dobbelsteentjes uit broodkruim van oud brood. Bak mooi goudbruin in een pan in echte boter met wat extra olijfolie.
Schil je Romeinse salade in een grote schotel.
Pluk het wit vlees van een soepkip en voeg toe.
Broodkorstjes toevoegen en afwerken met Jeroen's subliem lekkere caesar salade dressing!
Verse parmezaanse kaas erover raspen en... lekker genieten!