Kalfsfricassee: Dé Klassieker
https://www.onskookboek.be
Zin in een overheerlijk stoofpotje? Maak dan deze kalfsfricassee op grootmoeders wijze: alledaags of met feestelijke saus. Of geniet van deze ongelooflijk lekkere klassieker.
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 1 hour hr 50 minutes mins
Totaal 2 hours hrs
Gerecht Stoofpot, stoverij
Keuken Klassiek
- 4 eetlepels koudgeperste olijfolie
- 900 gram kalfsvlees sucadestuk in blokken van ca. 3 cm
- 1 eetlepel bloem
- 300 ml droge witte wijn
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 wortel geschraapt en gehakt
- 1 stengel bleekselderij bijgesneden en gehakt
- 300 ml lichte vleesbouillon
- zout en versgemalen zwarte peper
- het sap en de geraspte schil van 1 citroen
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- indien gewenst: fijne erwtjes uit blik, vers of uit de diepvries
Verhit de olijfolie in een zware pan op een matig vuur. Doe er de blokken vlees in en bak die in ongeveer 10 minuten onder af en toe omscheppen rondom bruin. Strooi de bloem over het vlees en giet er de wijn bij. Draai het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het geheel vervolgens circa 10 minuten sudderen op een laag vuur.
Voeg de ui, wortel, selderij en bouillon toe en schep goed om. Doe het deksel er weer op en laat alles 1 1/2 uur stoven. Voeg als de inhoud te droog wordt wat water toe.
Breng de kalfsfricassee op smaak met zout en peper. Roer er indien gewenst nog wat erwtjes door. Voeg het citroensap en de geraspte schil toe, roer goed om en bestrooi met de peterselie. Doe het kalfsvlees over op een schaal en dien op.
Keyword Kalf, Oma, Ragout, Stoofpotje, Witte saus