Go Back
+ servings

Hoe lekkere bleekselderij koken op grootmoeders wijze met kaassaus of bechamelsaus

https://www.onskookboek.be
Klassiek en makkelijk recept om bleekselderij te koken en lekker te serveren met kaassaus, aardappel en kip. Weet jij welke groenten je beter kan stoven?
3.75 from 4 votes
Prep Tijd 10 minutes
Kook Tijd 20 minutes
Totaal 30 minutes
Gerecht Groenten
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

Voor de selder

  • bleekselderij met dikke stengels
  • gezouten kokend wateer

Voor de kaassaus of bechamelsaus

  • 40 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 125 ml volle melk
  • 125 ml kookvocht van de selder
  • gemalen Gruyère kaas (50 gram)
  • peper zeezout, nootmuskaat, vers geperst citroensap

Bereiding
 

  • Gewassen en gesneden stengels van bleekselderij in stukken van 6cm snijden.
  • Opzetten in kokend zout water. Kooktijd bleekselderij: ongeveer 15 min laten koken.
  • Maak daarna een blonde roux met de bloem en de boter: dus goed roeren tot er geen klontertjes bloem meer te bespeuren vallen en je een koekjesgeur begint te ruiken.
  • Er al klutsend de volle melk en de kookvocht van de selder ondermenden en even laten doorkoken: je bechamelsaus is klaar.
  • Strooi er naar wens gemalen kaas bij en roer tot de kaas gesmolten is. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat, een vleugje citroensap.
  • Hou de selder warm en dresseer met de saus.
Keyword Bleekselder, Selder
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!