Hoe lekkere bleekselderij koken op grootmoeders wijze met kaassaus of bechamelsaus
https://www.onskookboek.be
Klassiek en makkelijk recept om bleekselderij te koken en lekker te serveren met kaassaus, aardappel en kip. Weet jij welke groenten je beter kan stoven?
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 20 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Groenten
Keuken Klassiek
Voor de selder
- bleekselderij met dikke stengels
- gezouten kokend wateer
Voor de kaassaus of bechamelsaus
- 40 gram boter
- 25 gram bloem
- 125 ml volle melk
- 125 ml kookvocht van de selder
- gemalen Gruyère kaas (50 gram)
- peper zeezout, nootmuskaat, vers geperst citroensap
Gewassen en gesneden stengels van bleekselderij in stukken van 6cm snijden.
Opzetten in kokend zout water. Kooktijd bleekselderij: ongeveer 15 min laten koken.
Maak daarna een blonde roux met de bloem en de boter: dus goed roeren tot er geen klontertjes bloem meer te bespeuren vallen en je een koekjesgeur begint te ruiken.
Er al klutsend de volle melk en de kookvocht van de selder ondermenden en even laten doorkoken: je bechamelsaus is klaar.
Strooi er naar wens gemalen kaas bij en roer tot de kaas gesmolten is. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat, een vleugje citroensap.
Hou de selder warm en dresseer met de saus.
Keyword Bleekselder, Selder