Go Back
–+ servings

Paprika tomatensoep met kip Sandra Bekkari

https://www.onskookboek.be
NOG LEKKERDER dan de paprika tomatensoep van Sandra Bekkari en nog gezonder: dus puur genieten van een lekkere kom hete soep voor een voedzame lunch, zodat je fit de namiddag door na gaan.
5 from 1 vote
Prep Tijd 15 minutes
Kook Tijd 2 hours
Totaal 2 hours 15 minutes
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

  • 6 puntpaprika's
  • 300 tal gram chorizo
  • 2 uien
  • knoflookteentjes
  • 1 pak 500 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten dus)
  • 2 blikken tomaat : 400 ml blokjes tomaat in tomatensap (zo noemt dat bij Albert Hein, de sponsor van Sandra's gerechten)
  • knoflookteentjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • naar smaak peper en rotszout
  • naar wens voor de garnering: fijn gesneden tuinkruiden en als de soep niet te zuur is kan je nog Griekse yogurt toevoegen

Bereiding
 

  • Snijd de puntpaprika's in de lengte halfdoor en verwijder de zaadlijsten met de pitten. Leg ze met de snijkant op een bakplaat en laat een 20 tal minuten grillen (oven op 200 graden) zodat het vel er straks makkelijk af zal komen. Houdt een oogje in het zeil en haal pas uit de oven als de schil hier en daar zwart gekleurd is en de schil flink verschrompeld is. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat een10 tal minuten afkoelen onder een keukenhanddoek. Van zodra je de paprika's kan hanteren, trek je de zwartgeblakerde schil eraf.
  • Sandra kookt met olijfolie, wij gaan het vet uit de chorizo gebruiken als volgt. Verwarm een brede soeppot met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de in schijfjes gesneden chorizo toe. Roer zo nu en dan om en laat bakken tot de worst ietwat krokant wordt (een 5tal minuten). Haal de worst uit de pot.
  • Snijd de uien fijn en laat een 5tal minuten aanstoven of voor nog meer smaak: laat ze bruinen. Sandra gebruikt geen uien, dus werkt hier sneller... Maar je moet toch 20 minuten wachten op je paprika's, dus wie tijd heeft en zin in meer smaak, die stoot zoals in elke soep uien aan. Voeg er ook de knoflookteentjes (makkelijk in hun geheel, zodat ze zeker niet aanbranden) aan toe.
  • Voeg aan de gestoofde ui je geroosterde, ontvelde puntpaprika's, de gezeefde tomaten (passata) en de kippenbouillon, breng aan de kook en laat pruttelen. Hoe langer je tomaten laat pruttelen, hoe beter de smaak :-) .
  • Pureer je paprika tomaten kippenbouillon met de staafmixer. Proef en voeg indien nodig peper en rotszout toe.
  • Roer er dan de blokjes tomaat door en de helft van de chorizoworst en laat een 10tal minuten pruttelen.
  • Ondertussen pluk je het vlees van de soepkip.
  • Serveer je paprika tomatensoep met de rest van de chorizo, de soepkip, wat verse fijngehakte tuinkruiden en indien je soep niet zuur genoeg is, roer er dan wat Griekse yoghurt door.
Keyword Bouillon, Chorizo, Paprika, Puntpaprika, Sandra Bekkari, Tomaten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!