NOG LEKKERDER dan de paprika tomatensoep van Sandra Bekkari en nog gezonder: dus puur genieten van een lekkere kom hete soep voor een voedzame lunch, zodat je fit de namiddag door na gaan.
Dit recept is gebaseerd op de paprika tomatensoep van Sandra Bekkari, waar we het kippengehakt en de instant bouillon vervangen door een heuse soepkip. Dus nog gezonder dan Sandra’s recept.
Paprika tomatensoep van Sandra Bekkari met kippengehakt

Dat Sandra lekkere soepen maakt, is geweten. Dat ze ook supersnel een volle pot soep op tafel weet te zetten, komt omdat ze dikwijls grijpt naar een pot met instant bouillonpoeder.
Wat vlees betreft kiest ze voor gehaktballetjes van kip… Logica zegt dan dat wie tijd heeft, een heuse kippenbouillon gaat trekken van het ganse beest, zodat je alle goede micronutriënten in je soep zal trekken. Vooral de gelatine uit de botten zal je niet terugvinden in een bouillonblokje. En extra voordeel: het vlees van de soepkip kan je mee serveren in de soep. Lees hier verder hoe je de gemakkelijkste kippensoep zal maken .
Sandra laat zien hoe je met geroosterde paprika’s een tomatensoep extra “oempf” geeft. Hierop verder bordurend gaan we chorizo mee in de soep doen. Chorizo is immers een worst extra op smaak gebracht met rode paprika’s en rode pepers. Dus nog meer paprikasmaak in de tomatensoep! Chorizo is ook pittig, dus het chilipepertje van Sandra hoeft ook niet meer.
5 redenen waarom Sandra Bekkari soep maakt
Geen zin om pompoenen te schillen? Maak dan deze makkelijke pompoensoep van Sandra Bekkari zodat je met een minimum aan werk in je keuken een maximum aan smaken zal proeven in je bord. Wie de 7 stappen van de SANA methode van Sandra kent, die weet dat ze meer groeten promoot. Bovendien zou elk SANA bord uit de helft groenten moet bestaan. Logisch dus dat ten huize Sandra elke dag wel een pot soep op tafel staat.
- Soep is een ideaal tussendoortje om een snelle honger te stillen. Wie peulvruchten bij in de soep doet, die kan er een ganse maaltijdsoep van maken. Tip voor onderstaand recept dus: kook rode linzen mee in de soep (rode linzen zijn na 20 minuten al gaar).
- Soep als voorgerecht maakt dat je minder hoofdgerecht gaat eten: dus geld uitgespaard en dikwijls ook goed voor wie wil afvallen.
- In de SANA methode vermeldt Sandra dat we meer moeten drinken. Soep en zeker bouillons zijn de ideale gezonde dranken voor wie geen water wil drinken en weet dat zoete frisdranken te vermijden zijn.
- Voor wie snel een gerecht op tafel wil zetten, die kan al voorgesneden groenten kopen: vers uit de supermarkt of bevrozen uit de diepvries.
Maakt dat ze haar soepen graag romiger maakt met Griekse yoghurt, en broodkorstjes lekker vervangt met geroosterde noten of zaden… Dus redenen te over om
snel te genieten van een lekkere soep van Sandra Bekkari.
Smakelijk!

Paprika tomatensoep met kip Sandra Bekkari
Ingrediënten
- 6 puntpaprika's
- 300 tal gram chorizo
- 2 uien
- knoflookteentjes
- 1 pak 500 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten dus)
- 2 blikken tomaat : 400 ml blokjes tomaat in tomatensap (zo noemt dat bij Albert Hein, de sponsor van Sandra's gerechten)
- knoflookteentjes
- 1 liter kippenbouillon
- naar smaak peper en rotszout
- naar wens voor de garnering: fijn gesneden tuinkruiden en als de soep niet te zuur is kan je nog Griekse yogurt toevoegen
Bereiding
- Snijd de puntpaprika's in de lengte halfdoor en verwijder de zaadlijsten met de pitten. Leg ze met de snijkant op een bakplaat en laat een 20 tal minuten grillen (oven op 200 graden) zodat het vel er straks makkelijk af zal komen. Houdt een oogje in het zeil en haal pas uit de oven als de schil hier en daar zwart gekleurd is en de schil flink verschrompeld is. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat een10 tal minuten afkoelen onder een keukenhanddoek. Van zodra je de paprika's kan hanteren, trek je de zwartgeblakerde schil eraf.
- Sandra kookt met olijfolie, wij gaan het vet uit de chorizo gebruiken als volgt. Verwarm een brede soeppot met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de in schijfjes gesneden chorizo toe. Roer zo nu en dan om en laat bakken tot de worst ietwat krokant wordt (een 5tal minuten). Haal de worst uit de pot.
- Snijd de uien fijn en laat een 5tal minuten aanstoven of voor nog meer smaak: laat ze bruinen. Sandra gebruikt geen uien, dus werkt hier sneller... Maar je moet toch 20 minuten wachten op je paprika's, dus wie tijd heeft en zin in meer smaak, die stoot zoals in elke soep uien aan. Voeg er ook de knoflookteentjes (makkelijk in hun geheel, zodat ze zeker niet aanbranden) aan toe.
- Voeg aan de gestoofde ui je geroosterde, ontvelde puntpaprika's, de gezeefde tomaten (passata) en de kippenbouillon, breng aan de kook en laat pruttelen. Hoe langer je tomaten laat pruttelen, hoe beter de smaak :-) .
- Pureer je paprika tomaten kippenbouillon met de staafmixer. Proef en voeg indien nodig peper en rotszout toe.
- Roer er dan de blokjes tomaat door en de helft van de chorizoworst en laat een 10tal minuten pruttelen.
- Ondertussen pluk je het vlees van de soepkip.
- Serveer je paprika tomatensoep met de rest van de chorizo, de soepkip, wat verse fijngehakte tuinkruiden en indien je soep niet zuur genoeg is, roer er dan wat Griekse yoghurt door.
Een reactie achterlaten