Paleo bloemkoolsoep
Mia @ https://www.onskookboek.be
Maak dit héél lekker paleo bloemkoolsoep recept met overschotjes, zodat je goedkoop zal genieten van een gezonde kom romige crèmesoep zonder één druppel room.
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 20 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
- 500 gram gehakt naar keuze de dag ervoor al bewerkt met kruiden
Mengeling voor gehakt"marinade":
- 1 grote ui heel fijn gesnipperd of geraspt
- 2 teentjes knoflook geperst of geraspt
- 1 handvol platte peterselie fijn gehakt
- zwarte peper lekker zout, oregano, paprikapoeder en gemalen komijnzaad
- meng alles heel goed door elkaar desnoods met de hand en laat een aantal uren of de ganse nacht rusten
Romig bloemkoolsoep recept zonder room
- 1 soeplepel ghee kokosolie of olijfolie
- 1 bloemkool
- 1/2 liter kippenbouillon of groentebouillon
- verse peterselie voor de garnering
Zoals hierboven reeds vermeld: meng alles voor de "gehakt-marinade" heel goed door elkaar (desnoods met de hand) en laat een aantal uren of de ganse nacht rusten.
Voor de soep: verwarm de vetstof in een pan en bak het gehakt tot het een mooi bruin korstje heeft.
Stoom of kook de bloemkool.
Als de bloemkool zacht is, voeg ze dan bij het gebakken gehakt en werk verder af met eventueel nog peper, zout en garam masala of muskaatnoot.
Maak de bouillon om later te gebruiken in de soep.
Doe de rest van de bloemkool met het gehakt en de bouillon in een blender en laat op volle toeren blenden tot een romige crème.
Warm nog even goed op en kruid desnoods nog wat bij met peper en rotszout.
Serveer deze lekkere bloemkoolsoep met de verse peterselie en je hebt een heus paleo gerecht op tafel staan!
Keyword bloemkool, Bouillon, Gehakt, Koolhydraatarm