Maak dit héél lekker paleo bloemkoolsoep recept met overschotjes, zodat je goedkoop zal genieten van een gezonde kom romige crèmesoep zonder één druppel room.
Eigenlijk ben ik voor de soep gestart met de restjes van het middagmaal: bloemkool met gebakken gehakt.
Ofwel hou je zulk een kliekje om op te warmen, maar in veel gezinnen eindigt zo’n kleinood uiteindelijk in de vuilnisbak omdat er toch niet genoeg over is…
Ofwel maak je er meteen onderstaande heerlijke crèmesoep van, zo helpen we allemaal mee om de afvalberg kleiner te houden, maar vooral om het verspillen van voedsel tegen te gaan.
Op die manier spaar je ook tijd en heb je voor een volgende maaltijd een lekkere soep in de ijskast staan.
Bovendien geeft de achterliggende smaak van het gehakt een andere dimensie aan de bloemkool crèmesoep.
Hier volgt dus niet alleen een recept voor een lekkere soep maar ook voor een goedvullend Paleo-gerecht!
Dit recept om paleo bloemkoolsoep te maken wordt je aangeboden door Mia vanuit haar vakantiewoningen in Andalusië, Spanje.
Flink wat mooie natuur daar bij Mia, zoals ook deze foto links, getrokken in de meimaand toen het in België elke dag aan ’t regenen was.
Wil je eens goed uitrusten omgeven door bloemen, planten, vogels, water, stilte, een warm zonnetje en overnachten in koele grotwoningen, gewoon lekker genieten of je batterijen eens opladen: stuur een mail naar Mia en vraag daarin meer informatie.
Paleo bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 500 gram gehakt naar keuze de dag ervoor al bewerkt met kruiden
Mengeling voor gehakt"marinade":
- 1 grote ui heel fijn gesnipperd of geraspt
- 2 teentjes knoflook geperst of geraspt
- 1 handvol platte peterselie fijn gehakt
- zwarte peper lekker zout, oregano, paprikapoeder en gemalen komijnzaad
- meng alles heel goed door elkaar desnoods met de hand en laat een aantal uren of de ganse nacht rusten
Romig bloemkoolsoep recept zonder room
- 1 soeplepel ghee kokosolie of olijfolie
- 1 bloemkool
- 1/2 liter kippenbouillon of groentebouillon
- verse peterselie voor de garnering
Bereiding
- Zoals hierboven reeds vermeld: meng alles voor de "gehakt-marinade" heel goed door elkaar (desnoods met de hand) en laat een aantal uren of de ganse nacht rusten.
- Voor de soep: verwarm de vetstof in een pan en bak het gehakt tot het een mooi bruin korstje heeft.
- Stoom of kook de bloemkool.
- Als de bloemkool zacht is, voeg ze dan bij het gebakken gehakt en werk verder af met eventueel nog peper, zout en garam masala of muskaatnoot.
- Maak de bouillon om later te gebruiken in de soep.
- Doe de rest van de bloemkool met het gehakt en de bouillon in een blender en laat op volle toeren blenden tot een romige crème.
- Warm nog even goed op en kruid desnoods nog wat bij met peper en rotszout.
- Serveer deze lekkere bloemkoolsoep met de verse peterselie en je hebt een heus paleo gerecht op tafel staan!
Een reactie achterlaten