Om snel te werken neem je een cuttertje en maal je de ingrediënten voor de kruidenpasta tot een pasta. Klassiek ga je alles met de stamper fijnpletten in de vijzel tot een pasta.
Neem een stoofpot met dikke bodem, giet er een scheut olie in, verwarm en voeg het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagel en kardemom toe. Van zodra je het aroma ruikt voeg je de kruidenpasta toe en roerbak tot alle aroma’s vrijkomen.
Voeg dan de vleesblokjes en het citroengras toe en roerbak een minuutje verder tot al het vlees dichtgeschroeid is (en je dus geen rode kleur van het vlees meer ziet).
Blus met water, kokosmelk en de tamarinde, breng aan de kook en laat op een middelmatig vuurtje sudderen, zonder deksel, tot het vlees al wat gaar is, roer wel zo nu en dan om en zorg ervoor dat de pot niet droogkookt.
Ondertussen maak je geroosterde kokos (als je deze niet kan kopen): doe wat geraspte kokos in een Tefalpan en rooster onder voortdurend roeren tot de kokos goudbruin is. Verwijder de geroosterde kokos dan onmiddellijk uit de pan.
Voeg de fijngesneden limoenblaadjes, geroosterde kokos en suiker toe en roer goed om. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pot en laat 1 tot anderhalf uur verder sudderen tot het vlees zeer supermals gekookt is.
Proef en voeg indien nodig meer zout of suiker toe naar smaak.
Serveer de rundvlees rendang met basmati rijst.